Lagbanner
Bruno Fernandes klar för Manchester United

Bruno Fernandes klar för Manchester United

Efter flera månader av rykten till den röda delen av Manchester blev det officiellt att eftertraktade Bruno Fernandes blir Ole Gunnar Solskjaers fjärde värvning denna säsong

Manchester United lyckades tillslut att få sin portugisiska mittfältare efter misslyckandet i somras. Kontraktet vara i fem och ett halvt år, med ett alternativ att förlänga det med ett extra år. Fernandes värvas in för sina offensiva kvalitéer och det kan ses i statistiken. Innan han lämnade var han delaktiga i 29 mål (15 mål och 14 assists) i 28 framträdanden. Med tanke på det anländer han väldigt välbehövligt för Manchester United som i nuläget saknar offensiva krafter i laget med både Paul Pogba och Marcus Rashford skadade över en längre tid.  

Förra året hade Fernandes en fantastisk säsong, då han bidrog med 32 mål och 18 assist på 53 framträdanden. Portugisen trivs bäst i nummer 10 rollen, där han har använts mest i Sporting. Men som spelare är han mångfaldig och kan även användas som en central mittfältare. Fernandes har gjort 19 matcher för det portugisiska landslaget och var med truppen som vann Nations League 2019. 

Manchester United har även en historia med att värva spelare från Sporting. Fernandes blir den fjärde värvningen från Lissabon klubben i Manchester Uniteds historia och han följer samma steg som Cristiano Ronaldo, Luís Nani och Marcos Rojo. 

Eric Länje2020-01-30 18:26:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham