Lagbanner
Villa Park, 2024-02-11 17:30

Aston Villa - Manchester U
1 - 2

Fem tankar om vinsten mot Aston Villa
Rasmus Höjlund gjorde sitt femte Premier League-mål mot Aston Villa

Fem tankar om vinsten mot Aston Villa

Aston Villa skapade mängder av målchanser. Men en solid United-defensiv kunde stå emot och till slut ta en viktig seger efter mål av Rasmus Höjlund och Scott McTominay

1 Rånarluvorna på
Det var sannerligen inget skönspel och sett till matchbilden borde nog inte Manchester United rest från Villa Park med tre poäng. Trots en pigg inledning från bortalagets sida så var det Aston Villa som tog tag i taktpinnen och satte United-defensiven på prov. Men tack vare André Onana och uppoffrande spel från övriga försvarsspelare lyckades man hålla undan. Den här typen av segrar som inte särskilt vackra är ofta ännu skönare och när Scott McTominay nickade in segermålet på slutet var det en kombination av lättnad och glädje. Men är man Aston Villa-supporter är man nog extremt besviken och känner sig rånade på åtminstone en poäng. Som Manchester United-supporter tar man dessa poäng med glädje. Visst det finns en del frågetecken och varningssignaler, bland annat det centrala mittfältet som till stora delar blev överkört idag. Dessutom finns det frågetecken för yttrarna som blandar och ger. Men just idag tycker jag vi struntar i bristerna, tar på oss rånarluvorna och njuter av tre poäng.

2 Scott McTominay kliver fram på nytt
Återigen skulle den skotske mittfältaren kliva fram när han behövde det som mest. I den 86:e matchminuten skallade han in Diogo Dalots perfekt inlägg och firandet gick inte ta miste på. McTominay har varit en riktigt vattendelare bland United-supportrar, även om jag alltid varit en beundrare av hans slit, passion och att han dessutom är en egen produkt. Dock bör han inte vara en startspelare i detta lag. Men som inhoppare har skotten bevisat sig som ett vasst vapen och den trenden håller förhoppningsvis i sig, då det är otroligt användbart verktyg att kunna slänga in skotten i tajta matcher för att få ett sent segermål. Han fysiska styrkor har visat sig vara användbara i slutskedet av matcher och dessutom är McTominay ett stort hot i boxen.

3 Höjlund fortsätter att bära offensiven
Skribentkollega Sebastian lyfte fram Rasmus Höjlunds glödheta form i införrapporten och det verkar inte finnas något stopp för den danske anfallaren för tillfället som gjorde sitt femte Premier League-mål. Söndagens match var inte Höjlunds bästa prestation i United-tröjan spelmässigt, men så länge målen fortsätter komma så duger det gott för mig. 21-åringen behöver inte vara särskilt involverad i spelet för att han ska få beröm, i min mening räcker det att han befinner sig i rätt ytor i straffområdet och får service från lagkamraterna och det var exakt vad Höjlund gjorde i söndagens match. Anfallaren känns extremt hungrig just nu och hugger på allt. När övriga offensiva spelare blandar och ger är det viktigt att Höjlund fortsätter att leverera för anfallsspelet ska fortsätta fungera. Utöver det gör 21-åringen mycket arbete i det tysta, framför allt i presspelet där han är enormt nyttig och såg till Manchester United kunde pressa tillbaka Aston Villa i inledningen av matchen. Ett tungt ansvar kommer fortsatt att ligga på danskens axlar i vår om inte övriga offensiva spelare börjar leverera poäng kontinuerligt.

4 Maguire klarade testet
När Lisandro Martinez utgick skadad i match mot West Ham, fylldes många United-supportrar med oro. Även om mittbackens skada inte var så allvarlig som befarat, kommer han vara borta några veckor framöver. Vem skulle då ersätta argentinaren mot Aston Villa? Svaret blev Harry Maguire. Lyckades engelsmannen dämpa avsaknaden av ”Licha”? Absolut. Den engelske landslagsmannen spelade uppoffrande och vann mycket nickdueller och täckte skott. Maguire hade en uppåtgående formkurva innan han skadade sig mot Bayern München i mitten av december förra året. Det verkar knappast ha påverkat mittbacken som var en av de bättre spelarna i det vitklädda bortalaget. Det känns skönt att Maguire klev in och stod för den här typen av prestation, då det förhoppningsvis innebär att han kan axla det tomrum Martinez lämnar efter sig på bästa möjliga vis framöver.

5. Dags att börja blicka uppåt i tabellen
Det har blåst snåla vindar runt Erik ten Hags Manchester United. Men efter fyra raka segrar och obesegrade sedan nyårsklockorna slutade ringa så börjar vindarna sakta men säkert att byta riktning. Jag har i tidigare texter varit ganska kritisk till Erik ten Hag och jag har svårt att se en långsiktig framtid med honom i klubben. Det kommer krävas mer innan jag börjar tro att han får ordning på saker och ting, men det börjar se bättre ut nu när fler nyckelspelare kommer tillbaka från skada och att besegra Aston Villa som imponerat den här säsongen är ett styrkebesked. I och med dagens resultat tar sig ”The Red Devils” upp på en sjätteplats och fem poäng upp till nyss nämnda Villa och ytterligare en poäng upp till Tottenham som innehar den sista Champions League-platsen. Visst, det kommer bli en tuff kamp att ta sig till Champions League nästa säsong, men inte helt omöjlig och kan ten Hags mannar fortsätta på den inslagna vägen tror jag möjligheterna att ta en fjärdeplats är fullt möjligt, men då gäller det att inte hamna i några formsvackor.

Vad är era tankar om dagens sköna vinst? Klarar Maguire av att axla Martinez mantel? Börjar ni känna mer optimism nu? Skriv er åsikt i kommentarsfältet men tänk på att hålla god ton!
GGMU



 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2024-02-11 22:12:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham