Lagbanner
Old Trafford, 2023-10-07 16:00

Manchester U - Brentford
2 - 1

Fem tankar om vinsten mot Brentford
Det satt långt inne men efter två mål av Scott McTominay på stopptid så vinner United mot Brentford.

Fem tankar om vinsten mot Brentford

Två av United mest ifrågasatta spelare ligger bakom en otrolig vändning på stopptid. Harry Maguire med en framspelning och Scott McTominay med två mål räddar United från en pinsam förlust på hemmaplan i en match som verkligen inte var välspelad. Tre poäng och en skön vändning är nog det enda Erik ten Hag kan ta med sig från denna match.

1. Försvaret
Dagen började med besked om att Varane är skadad och missar matchen. Så mittbackspar för dagen blir Maguire och Evans. Våra fjärde och femteva på den positionenl. Man måste börja tycka lite synd om Erik ten Hag och dessa skador som verkligen ställer till det i defensiven.

Hur mycket jag än tycker om Evans så får man ju säga att det är en back som i 99% faller av istället för att sätta press på en felvänd anfallare. Är såklart inte så Erik ten Hag vill spelade med sina backar, de ska upp i ryggen så fort en anfallare får bollen för att sätta press. Detta gör att Brentford alltid får chansen att lyfta upp spelet en bit i planen när de slår långt på en av sina anfallare. Det hela handlar så klart om att Evans inte har den snabbhet som Martinez eller Varane har och därför väljer att backa hem.

I andra halvlek styr vi matchen på ett helt annat sätt och tycker även Evans vågar stötta lite högre så vi kan vinna tillbaka bollen tidigt. Men det vi behöver i försvaret är såklart att få tillbaka lite spelare från skador samt få en kontinenten i försvarslinjen och inte spela med en ny backlinje i varje match.

2. Rashford
Det vart 60 minuter för Rashford i denna match. Så vad fick vi se då? Tyvärr kan vi väl bara konstatera att han fortfarande kämpar med att hitta tillbaka till formen. Tycker ändå han fortsätter försöka ofta och han stannar inte upp anfallen lika ofta denna match som han gjort tidigare. Men klart detta inte är godkänt av Rashford och det vet han självklart om.

3. Skapar för lite
Räknar till tre bra chanser i hela matchen tror jag. Det är alldeles för dåligt. Stora anledningen tycker jag är att vi släpper in ett tidigt mål och likt matchen mot Crystal Palace möter ett lag som spelar med 10 man i eget straffområde mer eller mindre. Det gör att vi inte skapar några farligheter alls egentligen. Det händer lite mer när vi får in Garnacho i matchen, som kanske har spelat till sig en startplats nu. Men det stora problemet är att vi inte kan lösa upp lågt stående försvar. Där har Erik ten Hag mycket att jobba på.

4. Vändningen!
Ja vad ska man säga. Det är inte ett rättvist resultat men det är ett oerhört skönt resultat. Detta är ett sån vändning som kan vända en hel säsong tror jag. Att det sen är Scott McTominay med två mål som ligger bakom vändningen hade jag aldrig trott. Hoppas vi kan bygga vidare på detta nu och truppen börjar spela för varandra.

5.  Såg inte vackert ut
Som jag skrev i införrapporten så spelar det ingen roll hur det ser ut idag, utan att vi tar tre poäng är det viktiga i denna match. Många är nog tveksamma till Erik ten Hags vara eller inte vara i United ändå, men detta ger honom i alla fall lite mer tid i klubben. Som jag skrev innan så tror jag inte det är svaret på våra problem just nu.

Hur skön var den vändningen tycker ni? Kommentera gärna nedanför.

GGMU

TV: McTominay efter matchen

 

Marcus Sundellminiraka@hotmail.com@Miniraka2023-10-07 18:57:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham