Lagbanner

-

Inför Manchester United - Watford
"Bruno Bruno Bruno"...

Inför Manchester United - Watford

Med en svagt stigande formkurva och fler alternativ i truppen tar sig Manchester United an bottenlaget Watford hemma på Old Trafford. Ett formsvagt bortalag, med fem raka matcher utan seger. Senaste man hade den sviten slog man just United med 2–0 hemma. Låt oss hoppas att det obehagliga mönstret inte upprepas.

Efter urladdningen mot Chelsea föll United tillbaka prestationsmässigt mot Club Brügge i torsdags – ett återkommande fenomen säsongen 2019/2020. United har bevisligen förtvivlat svårt att hålla fokus i mer än någon enstaka match och i regel levereras toppinsatserna mot bättre motstånd. Resultatet var kanske ingen katastrof – 1–1 borta borde gå att förvalta i returen. Men desto mer oroande var att spelet hackade och att kapten Maguire såg ut som ett rundningsmärke mot kvicka Brüggeanfallare. Maguire har flera gånger under säsongen stått i intervjuer och poängterat vikten av att hålla fokus efter en betydande seger. Tydligen lättare sagt än gjort.       

 
Manchester United
Skadeläget ser ut att ljusna något för Manchester United. Efter Eric Baillys succécomeback mot Chelsea hoppas många på att Scott McTominay är redo för spel. Solskjaer hintade att skotten finns med i truppen som tar emot Watford hemma. Om det stämmer talar det mesta för att han går in från start bredvid Fred.
Paul Pogba sägs vara tillbaka på Carrington och det tyder på att en comeback inte är så långt borta. Utvecklingen för Marcus Rashford verkar dessvärre gå åt motsatt håll, då statusen på hans ryggskada just nu indikerar en tidig semester för landslagsanfallaren.  

Med tanke på motståndet och ett ljusnande skadeläge lutar det åt att Solskjaer överger 3-4-1-2 och går tillbaka till en fyrbackslinje. McTominay och Fred på mitten borgar för en trygg sköld för backlinjen och då vågar man släppa på handbromsen offensivt. Om man ska tyda Oles rotationstänk och med Baillys monsterinsats mot Chelsea färskt i minnet lär det bli svårt att lämna honom utanför laget. Shaw har tillsammans med Maguire kanske varit Uniteds bästa spelare under 2020 och känns given oavsett formation. Framåt är Martial och Fernandes orubbliga, men vilka två som tar de sista startplatserna är mer ovisst. Sett ur ett rotationsperspektiv och givet en tveksam Greenwood (sjuk) borde James och Ighalo få chansen. Möjligen kan Mata slå sig in beroende på vart Martial placeras.   

Trolig startelva (4-2-3-1): De Gea – Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Shaw – McTominay, Fred – James, Fernandes, Martial – Ighalo
 
Watford:
Årets ligasäsong har varit en enda lång besvikelse för The Hornets. En bedrövlig start har satt Nigel Pearsons lag i en tuff situation. Med endast två segrar på bortaplan och 11 mål på 10 matcher är man ett av ligans sämsta utanför Vicarage Road. Mot United har bortalaget haft det tungt med 0 segrar på bortaplan och endast två segrar de senaste tio matcherna. Men de flesta Watfordfans har såklart den senaste 2–0-segern i minnet.
Segerorganisatören då var Ismaila Sarr som ackompanjerad med en svag David De Gea såg till att sänka United. Sarr finns åter tillgänglig efter att ha missat fyra matcher. Återstår att se om han finns med från start imorgon. I övrigt mönstrar Pearson troligen samma manskap som mot Brighton

Trolig startelva (4-2-3-1): Foster – Mariappa, Kabasele, Cathcart, Masina – Capoue, Hughes – Pereyra, Doucouré, Deulofeu – Deeney
 

Tankar:
I och med den blytunga bortasegern mot Chelsea har United återigen häng på CL-plats(erna). En utveckling som känns osannolik med tanke på hur spelet har sett ut under säsongen.
Då det kommande spelschemat bjuder på flera tuffa utmaningar med Everton och Tottenham borta och City hemma så finns det inte så många andra alternativ än tre poäng mot Watford om CL-drömmen ska vara det minsta realistisk för Ole & Co.
De flestas blickar kommer så klart att riktas mot Bruno Fernandes med två givna frågor adresserade. Kan portugisen förlösa Uniteds oförmåga att dyrka upp låga försvar? Har vi äntligen ett vasst vapen på fasta situationer? Min känsla är att vi efter matchen kommer svara ”ja” på dessa frågeställningar till tonerna av ”Bruno, Bruno, Bruno” ekandes på Old Trafford.  

Tips: 3-1 Martial 2 och Fernandes
 
Old Trafford, 23/2 kl 15:00
Premier League omgång 27
TV: Rysk fulstream
 
GGMU

Mikael Martinsson2020-02-22 13:51:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham