Lagbanner
Spelarbetyg: Liverpool - Manchester United

Spelarbetyg: Liverpool - Manchester United

Ett lite antiklimax sett till förväntningarna men att spela 0-0 på Anfield mot självaste Liverpool och dessutom vara närmast segern i slutändan, måste ses som absolut godkänt från Manchester United. Top of the league!

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

David De Gea:
2
Stod för en bra match med inga misstag men samtidigt fick spanjoren här inte visa sin bästa sida då försvaret täckte upp på en exeptionellt sätt. Godkänd.

Wan-bissaka: 3
Man kan ha många delade meningar om denna högerback och att han inte bidrar till det offensiva spelet. Igår var inget undantag, det var hans kollega på vänsterpositionen man kunde skåda upp och ner för korridoren. Men Wan-Bissaka har en grym defensiv och gjorde några ytterst viktiga glidtacklingar igår, han har sina brister men igår visade han sina styrkor.

Viktor Nilsson Lindelöf: 4
Var riktigt grym i matchen och många skrek nog till efter bänkningen av Bailly men det är ändå ett självklart val för Ole Gunnar tillslut, när Victor är frisk ska han spela. Som han spelade också, täckte ytor, skar av linjer, blockade skott och räddade farliga chanser. Riktigt bra match = högt betyg. 

Harry Maguire: 2
Hela försvaret var bra under matchen men den som kanske får något sämre betyg än övriga är ändå Maguire, det är mycket på grund av hans vårdslösa spel vid bollinnehav i straffområdet. Ett superläge gav han bort när bollen fastnande på liverpoolspelare vid försök till uppspel på högerkanten. Får såklart godkänt med en sådan laginsats men slarvet måste bort.

Luke Shaw: 5
Wow vilken match denna ytterback gör! Solklart bäst på plan tillsammans med Thiago är min mening. Luke Shaw var en dominant i kampen mot Salah på sin kant. Mot Salah! Ja det finns lättare uppgifter men Shaw lyckades perfekt att stänga hotet och samtidigt hota från sitt offensiva spel längst kanten. Denna slitvarg bidrar i det defensiva som i det offensiva och vilken höjning av Shaw sedan en viss Telles kommit in i laget. Den vänsterbacksplatsen kommer inte bli lätt att ta ifrån Luke Shaw.

Scott McTominay: 3
Var bra i uppspelet och täckte mycket yta i defensiven, tillsammans med Fred har de hittat ett riktigt bra skydd bakom den offensiva kvartetten. En slitvarg som tar steg varje match känns det som. 

Fred: 3
Som sagt tillsammans med McTominay bildar denna duo ett riktigt bra vindskydd mot en frisk offensiv motståndaren för dagen har att erbjuda. Fred har också tagit kliv och lyser mer och mer sedan han nästan klassades som en floppvärvning efter Mourinho värvat honom 2018.

Paul Pogba4
Återigen ett högt betyg för fransmannen! Paul Pogba visar verkligen nu det senaste att han kan spela fotboll på allra högsta nivå, den nivå som många av oss ute suktar efter. Han var riktigt bra i matchen mot Liverpool där löpsteget fanns, crossbollarna slåddes, offensiven stack ut (när tillfälle gavs) och till och med det defensiva var på plats. Grymt Pogba, fortsätt så!

Bruno Fernandes: 2
Ja vad ska man säga om Uniteds bästa kanske till och med ligans bästa spelare.. När han gör en sådan platt match.. Såklart får han godkänt med tanke på motstånd och laginsats men mycket mer än så blir det inte. Bruno Fernandes har haft en liten svacka det senaste i hans prestationer och varit lite allmänt nongalant i sitt spel. Han har slått bort enkla passningar, sumpat hörnor med god chans och frisparkarna som nästan alltid är ett extremt hot har varslats bort. Fortfarande Uniteds bästa spelare med marginal men inte i denna match.

Anthony Martial: 2
Får ofta lite för mycket skit än han förtjänar för han bidrar mycket till jobbet ute på planen även om det jobbet inte alltid innebär mål och en sprudlande offensiv. Med det sagt var matchen mot Liverpool ett svagt intryck och bytet med Cavani i andra halvlek kändes naturligt.

Marcus rashford: 3
Försvaret var helt klart det som imponerade hos Manchester United men rashford är alltid ett ständigt hot i djupled men tyvärr var han lite för het den här kvällen, lyckades springa offside mer en 6 gånger totalt på kort tid. 

Avbytare:

Edinson Cavani (61´):
2
Bidrog en del i sitt slitande efter boll men hade väl ingen större inverkan efter han kom in, skulle haft en boll serverad till sig när han och rashford kom två mot ett ska tilläggas. 

Mason Greenwood (89´):
För kort tid på plan för att betygsättas.
 

andreas Kristensson@adde7892021-01-18 13:33:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham