Spelarbetyg: Manchester United 1 – 0 Aston Villa
Scott Mctominay blev matchvinnare när nickade in matchens enda mål

Det var med hjärtat i halsgropen som Manchester United avancerade till FA cupens fjärde omgång. Försvaret såg pånytt skakigt ut men tack vare David De Gea och en formtoppad Scott Mctominay blev det tillslut seger på Old Trafford.

David De Gea: 5
Som vanligt gör spanjoren räddningar som håller United kvar i matchen. Trots att han har ett svajigt försvar framför sig fortsätter De Gea prestera på en hög nivå.

Diogo Dalot: 3
Hamnar ofta fel postionsspelet och lyckas inte att täppa till sin kant, där Aston Villa kommer runt alldeles för lätt.

Victor Lindelöf: 4
Lyckas precis klara godkänt betyg främst på grund av den hållna nollan, men det var ingen imponerande insats av Lindelöf. Kladdade med bollen lite för ofta och höll på ge bort ett mål men räddades av Watkins skott i ribban. Dock gör svensken det bra duellspelet och vinner ett flertal närkamper.

Raphael Varane: 4
Bra i duellspelet och lyckas styra av flera Villa-anfall. Dock bör Varane agera med mer pondus och styra upp försvaret, något fransmannen värvades för. Mittbacken slarvade för mycket passningsspelet, tappade markering och hamnade fel i positionsspelet något som hade kunnat straffa sig rejält.

Luke Shaw: 3
Hamnar ofta fel i positionsspelet vilket gör att Aston Villa kan skapa en del farligheter på engelsmannens kant. Drar på sig en del onödiga frisparkar och Shaw kan dra en lättnadens suck att han är kvar på planen i 90 minuter. Bidrar en del offensivt med  djupledslöpningar och öppnande passningar, men även där finns förbättringspotential.

Fred: 5
Står för en läcker assist när han prickar Mctominays panna vid 1-0 och överlag en bra match av brassen. Kämpar på bra och vinner en del boll även om han ibland hamnar lite ur postion. Står för en sämre andra halvlek och hänger inte riktigt med när Aston Villa ställer om, men assisten höjer betyget något.

Scott Mctominay: 5
Pånytt målskytt när han knoppade in sin mittfältskollegas inlägg och det råder inga tvivel om att Mctominay är en av de som presterar bäst i United just nu. Som vanligt står skotten för en gedigen arbetsinsats och spelar uppoffrande. Har ett par tunga distansskott som tyvärr inte resulterar i något. Snudd på en sexa i betyg men den något svagare andra halvleken sänker betyget.

Mason Greenwood: 5
Fusterande afton för den gode Mason. På det hela taget gör han en bra insats, men tyvärr vill inte bollen in. Tar sig till ett flertal bra lägen och vågar utmana försvaret. Det händer alltid något när Greenwood har bollen vilket är positivt, men det saknas en slutproduktion. Trots noll mål på kontot ikväll så landar ändå engelsmannen på ett bra betyg.

Bruno Fernandes: 4 (Ut 86’)
Förärades med lagkaptensbindeln idag och överlag var portugisen en av Uniteds bättre spelare. Slog öppnande passningar och hade ett fint kombinationsspel med Greenwood. Mattades av något i den andra halvleken, likt resten av laget.

Edinson Cavani: 4  (Ut 72’)
River och sliter i vanlig ordning och det är beundransvärt. Tyvärr tar sig Cavani till alldeles för få målchanser och hans jobb över hela planen kan ibland vara fusterande att bevittna, då han borde vara närmare mål.

Marcus Rashford: 3  (Ut 86’)
Det är en formsvag Marcus Rashford vi får bevittna just nu. Engelsmannen får det inte alls att stämma och idag är han svag i flera aktioner. Rashford är ovän med bollen i princip hela matchen och är alldeles för svag i passningsspelet. Dags för Unitedprodukten att hitta formen snart.

Inhoppare:
Donny Van De Beek: 4( In 72’)
Piggt inhopp av holländaren. Löper mycket och deltar frekvent i presspelet. Är mer delaktig högre upp i banan än tidigare hade gärna sett att han fått mer speltid.

Anthony Elanga: (In 86’)