Lagbanner
Unitedpanelen inför FA-cup finalen: "En vunnen FA-Cup på lördag är det största post Sir Alex"
Unitedpanelen är tillbaka inför den glödheta FA-cup finalen.

Unitedpanelen inför FA-cup finalen: "En vunnen FA-Cup på lördag är det största post Sir Alex"

Glödhet FA-cup final mot lokalrivalerna Manchester City stundar på Wembley. Manchester United har chans att ta sin andra titel och avsluta en redan fullt godkänd säsong på bästa möjliga sätt. Unitedredaktionen ger er en fullmatad panel inför derbyt, häng med!


Dagens Unitedpanel består av: Chefredaktör Micke Martinsson, Calle Törnebohm och Viktor Rundlöf 

1. Manchester United går in i finalen som underdogs, hur stora chanser ger ni United att vinna matchen?

Micke: Om du vill avkräva mig på en procentuell uppskattning så skulle jag säga 49% chans. Det bygger jag på att City förvisso är favoriter, men att deras skadeproblem i backlinjen plus goda minnen från senaste derbyt fyllt Unitedspelarna med självförtroende.

Calle: Optimisten i mig vill gärna tro på en 50-50 match där United  kan störa City med ett stabilt försvar och snabba omställningar.
Realisten å andra sidan skulle nog säga att det är en 70-30 fördel till City.

Viktor: På förhand håller jag de ljusblå som favoriter men jag tror absolut United har goda chanser att vinna finalen. Jag väljer att se vinterns derbyt som en potentiell vägvisare där ten Hags manskap fullkomligt stängde ner City och blixtrade till på kontringarna. Som Micke nämnde har City en del skadeproblem, vilket självklart stärker Uniteds aktier. Jag säger 60% - 40% fördel för Guardiolas mannar. 

2. Vad blir den viktigaste nyckeln till att besegra City?
Micke: Att inte spela matchen på Pep Guardiolas villkor. Lättare sagt än gjort kanske, men konkret handlar det om några viktiga nycklar: 
1. Våga störa City högt upp i planen. Deras stora akilleshäl är övermodet och nonchalansen i backlinjen. 
2. Ta bort Rodri ur uppspelsfasen och låt backlinjen få slå en längre förstapassning. 
3. Håll dem på kanterna! Precis som i hemmamötet i ligan vill man hålla dem utanför sig. Då gäller det att innermittfältet faller ner och stänger löpningar i de inre korridorerna mellan mittback och ytterback. Den ytan lyckades De Bruyne hitta en gång i matchen i januari och då small det direkt.  
4. Ställ om blixtsnabbt! Uniteds stora styrka är det raka snabba omställningsspelet. Det ska utnyttjas så ofta det går. Sätt Rashford och Garnacho i spel bakom Citys backlinje så vet vi alla vad som kan hända.
5. Aggressiviteten. Det kommer bli en tuff uppgift med ett lågt bollinnehav för United. Då gäller det att störa City i rätt lägen med ett aggressivt försvarsspel och smälla på lite extra. Det gillar inte KDB och co.

Calle: När läget i offensivt straffområde kommer så måste chanserna sitta.
Det finns inget utrymme för okoncentration om man ska besegra Peps pojkar så jag vill nog påstå att det viktigaste är att samtliga spelare är 100% fokuserade från start.

Viktor: Det viktigaste blir att hålla ihop försvaret och ta till alla möjliga medel för att stänga ner Erling Haaland. Jag tror United får vara inställda på att låta City ha bollen och då gäller det att spela kompakt och utnyttja omställningarna. Lyckas man med detta kommer pokalen hamna i den röda delen av Manchester, men det är lättare sagt än gjort.

3. Hur högt håller ni en potentiell FA-cup titel?
Micke: Högst av alla titlar sedan PL-titeln 2013.

Calle: FA-Cupen är ju fin, så är det ju. Sen får man ju väga in vilka man möter och i vilket läge.
Jag skulle säga att en vunnen FA-Cup på Lördag är det största post Sir Alex.

Viktor: Att besegra en lokalrival i en final Wembley är bland det största man kan göra. Skulle United vinna FA-cupen är det den titeln jag håller högst sedan Sir Alex slutade 2013.


4. Hur viktigt är det att förhindra Citys möjlighet att kopiera United trippel från 99? Skulle det på något sätt ändra synen på City som tydlig lillebror i Manchester om de skulle ta trippeln?
Micke: Det finns inte ord för att beskriva vikten av att förstöra festen för den störiga grannen. Skulle det mot all förmodan ske håller vi hårt på Inter i CL-finalen. Men oavsett så påverkar det naturligtvis inte min syn på lillebror.

Calle: Klart att det är viktigt.
Sen kan ju City bara drömma om att få till en lika dramatisk Trippel som United!

Viktor: Otroligt viktigt, även om City har en lång bit kvar innan de kan komma och mäta sig med Uniteds storlek, så skulle det smärta enormt om de lyckas med samma historiska bedrift som det ikoniska 99-laget. Även om jag fortsatt ser de ljusblå som lillebror fylls deras troféskåp i rasande takt och ju mer titlar de tar, ju närmare kommer de, men en trippel skulle absolut inte ändra min syn på det.

5. Till sist, vill jag avkräva er ett tips, hur slutar matchen och vilka blir målskyttar?
Micke: United vinner med 2-1 efter förlängning. 1-0, Bruno på straff i första halvlek. 1-1, Haaland i andra och sedan avgör Garnacho med ett drömmål med 5 minuter kvar av förlängningen.

Calle: 1-1 vid full tid och förlängning.
Vid straffläggningen kliver De Gea fram och visar Ederson vem som är Manchesters Golden Glove! Vi vinner efter en dramatisk straffläggning och får ännu ett vackert minne på banken.

Viktor: Jag tror på en tajt tillställning där United lyckas stänga ner City och De gea gör en stormatch. Bruno Fernandes blir den stora hjälten när han avgör finalen och United vinner med 1-0.

Hålller ni med om panelens tankar? Är en vunnen FA-cup den största titeln sedan Sir Alex? Gör er åsikt hörd i kommentarsfältet men tänk på att hålla en god ton.

Unitedredaktionen fortsätter att ladda inför FA-cup finalen, en matig införrapport med alla förutsättningar derbyt publiceras senare ikväll!

GGMU


TV: Ten Hags brandtal inför FA-cupfinalen
 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2023-06-02 18:44:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham