Manchester C - Burnley
5 - 0

Matchrapport: äntligen!
Mahrez svarade bra på den negativa kritiken

Efter en tung start på Premier League är förhoppningen att lyckan nu vänder för Manchester City. Lördagseftermiddagens 5-0 seger över Burnley kan vara starten på något bra. Riyad Mahrez blev stor segerorganisatör med tre mål medan Ferran Torres och Benjamin Mendy gjorde ett vardera.

City (4-2-3-1): Ederson; Walker, Stones, Dias (ut 69), Mendy; Rodrigo (45), Gundogan; Mahrez, De Bruyne, Torres (66); Jesus

Inhoppare: Fernandinho (in 45), Foden (66) och Garcia (69).

Riyad Mahrez prestationer har varit ganska bleka i säsongsöppningen. Det var många som höjde på ögonbrynen när dagens startelva presenterades och han valdes före både Raheem Sterling och Phil Foden. Mahrez tystade dock tvivlarna när han gjorde 1-0 till City redan efter fem minuter. Rodrigo vann bollen på mittplan och spelade fram till Torres, som i sin tur spelade fram till De Bruyne. Assistkungen hittade Mahrez som i fritt läge behärskat satte matchens första mål.

Mahrez nöjde sig inte med det. I den 20:e minuten hittade Walker fram till Mahrez via ett kvickt inkast. Mahrez stack sedermera ifrån både Mee och Tarkowski innan han ännu en gång sköt bollen behärskat i nät. City fortsatte dominera halvleken ut och innan domaren blåste av för halvtid tystade ännu en ifrågasatt spelare sina tvivlare den här dagen. Benjamin Mendy har ännu inte riktigt fått i gång sin karriär i City, men den här dagen förvaltade han ett fint inlägg av De Bruyne på bästa sätt då han satte 3-0 från snäv vinkel.

Andra halvlek inleddes ganska lugnt. Men med halvtimmen kvar tvingades Ederson jobba då Rodriguez sköt ett hårt skott från snäv vinkel. Minuten senare sköt Benson en frispark strax utanför stolpen efter att bollen touchat på Citys mur. City visade dock att de var matchens dominanter minuterna senare. Walker stormade fram på sin högerkant och spelade in bollen till Jesus. Brasilianaren vände upp och spelade bak till Torres som sköt in 4-0 utan större problem. Med ungefär 20 minuter kvar spelade De Bruyne fram en genomskärare till Foden, som sparkade i väg ett perfekt inlägg till Mahrez som stångade in Citys femte mål och sitt eget hattrick.

Matchens avslutade 20 minuter blev ganska lugna. City fick ett mål bortdömt av VAR för offside och De Bruyne bombade bollen i stolpen efter en fin framspelning av Mahrez.

Äntligen!
Så här efter matchen är känslan äntligen! Säsongerna 17/18 och 18/19 var sådana här insatser och resultat vardagsmat för Manchester City. Den här säsongen har det dock varit annorlunda i ligaspelet. Laget har haft svårt att göra mål och inte vunnit särskilt många av de spelade matcherna. Det har oftast funnits något negativt att ta med sig. Men nu fungerade allt och alla spelare levererade, samtidigt som vissa spelare stack ut på en mycket hög nivå. Förhoppningen är att det här ska vara starten på något riktigt bra.

+++ Riyad Mahrez: starkt av Mahrez att svara på all negativ kritik med sitt hattrick. Förhoppningsvis fortsätter han på den inslagna vägen!

++ Kevin De Bruyne: assisterade till det första och tredje målet. Belgaren var sedermera inblandad i det fjärde. Bombade bollen i stolpen strax innan slutsignal. Spelade som förra säsongen då han blev utnämnd till ligans bästa spelare.

+ Benjamin Mendy: karriären i City har inte riktigt kommit i gång trots att han tillhört laget ett par år. Han ifrågasätts av många så när han är delaktig i en sådan här fin insats och dessutom gör ett vackert mål så stärker det förhoppningsvis fransmannen rejält.