2020-07-21 19:00

Watford - Manchester C
0 - 4

Matchrapport: City krossade Watford
Raheem Sterling var den starkast lysande stjärnan i 4-0 segern mot Watford

Matchrapport: City krossade Watford

Ett revanschsuget City åkte under tisdagen tillbaka till London efter lördagens jobbiga förlust i FA Cupen på Wembley. Den här gången gick det mycket bättre och efter en ensidig historia stod City som klara segrare med 4-0 efter två mål av Raheem Sterling, samt ett vardera av Phil Foden och Aymeric Laporte.

Watford (4-2-3-1): Foster; Mariappa, Kabasele, Dawson, Kiko; Cleverly, Hughes; Sarr, Doucoure (ut 81), Pereyra (86); Deeney (67).

Inhoppare: Welbeck (in 67), Chalobah (81) och Masina (86).

City (4-3-3): Ederson; Walker (ut 64), Garcia, Laporte (72), Cancelo; De Bruyne, Rodrigo, Bernardo; Sterling (64), Jesus, Foden.

Inhoppare: Zinchenko och Mahrez (in 64), Stones (72).

City tog tag i taktpinnen direkt. Laget ägde en hel del boll och efter tio spelade minuter sköt Rodrigo ett hårt skott som tog på Jesus och tog riktning mot Fosters vänstra kryss. Målvakten sträckte dock ut och gjorde en kvalificerad räddning. City fortsatte dominera och med matchuret på 21 sköt Foden i en tilltrasslad situation bollen på en Watfordförsvarare, vilket resulterade i en resultatlös hörna. Efter en halvtimme gav Citys dominans resultat. Walker spelade in bollen till en omarkerad Sterling, som hann få kontroll på bollen innan han bombade in den i mål bakom en chanslös Foster.

Det dröjde inte länge innan Citys ledning dubblades. Foden jobbade hårt och tog bollen från Cleverly på mittplan. Foden avancerade och levererade bollen till Sterling som stack in i Watfords straffområde. Där satte Hughes snavben på honom och domaren dömde straff. Foster räddade Sterlings efterföljande straff, men returen gick rakt ut så Sterling kunde utan problem sätta sin egen retur.

Strax innan halvtid levererade Laporte en utsökt genomskärare till Bernardo, som spelade in bollen till De Bruyne. Belgaren sköt sedermera utanför mål från nära håll. Halvlekens sista chans skapades trots Citys dominans av Watford. Hughes levererade en bra slagen frispark som Dawson nådde högst på trots att Laporte försökte störa honom. Dawsons nick gick dock rakt på Ederson och hotade inte nämnvärt.

City fortsatte anfalla i andra halvlek
Efter halvtid var City omgående nära att utöka sin ledning. En misslyckad hemåtpassning av en Watfordspelare satte Jesus i friläge. Jesus lyckades dock inte bättre än att han sköt rakt på Foster. Bollen hamnade sedermera hos Bernardo som sköt mot mål. Bollen stoppades dock av Mariappas armar men varken domaren eller VAR tyckte att det var straff. Själv hade jag inte skämts om City fått straff där, men å andra sidan är handsregeln ganska obegriplig... Nåväl, City fortsatte trots det att trycka på mot Watfords mål. De Bruyne passade till Sterling, som sköt i väg ett hårt skott som Foster tippade över mål.

Med en halvtimme kvar att spela testades Foster på nytt när De Bruyne sköt en hård frispark. Men målvakten, som jag personligen tycker är underskattad, räddade återigen. Citys tredje mål skulle dock komma. De Bruyne levererade en mycket vacker genomskärare till Sterling, som i fritt läge sköt ett skott som Foster gjorde en ny kvalificerad räddning på. Returen hamnade dock hos Foden, som utan problem gjorde 3-0 till City. Det ska här tilläggas att VAR granskade om det var offside eller inte. På en reprisbild såg det ut som ganska klar offside när De Bruyne passade till Sterling, men målet godkändes ändå. Olyckorna slutade inte där för Watford. Premier Leagues assistkung De Bruyne levererade en utsökt frispark som Laporte nådde högst på och stångade in i mål. 4-0 alltså och Watford, som fortfarande slåss för sitt liv i Premier League nästa säsong, såg ganska knäckta ut.

Sista delen av matchen blev av förklarliga skäl inte superunderhållande. Men Cancelo levererade en fin genomskärare till Jesus, som fortsatt visade att han har problem med målskyttet när han petade bollen över i fritt läge. Med ungefär tio minuter kvar hamnade Welbeck i friläge, men Ederson kom ut perfekt och avstyrde. I den fjärde övertidsminuten såg det ut som att City gjorde ytterligare ett mål. Domaren godkände dock inte målet eftersom de ansåg att det var offside när Cancelo passade till Jesus, som sedermera nickade in bollen i mål.

Ligasäsongen lever för några spelare
Lagmässigt är det tydligt att City inte har något mer att spela för i den här upplagan av Premier League, än äran. Sista matchen mot Norwich spelar ingen som helst roll för Citys ligaplacering. Dock har ett par individuella Cityspelare fortfarande chansen att triumfera. De Bruyne har 19 gjorda assist och kommer vinna assistligan såvida något oförutsett inte händer. De Bruyne behöver å andra sidan en assist till för att tangera assistrekordet på 20 som innehas av Thierry Henry. Ederson har även chansen att vinna golden glove, som går till den målvakt som hållit flest nollor. Burnleys Nick Pope har inför sista omgången 15 hållna nollor, liksom Ederson. På så sätt lever Citys säsong in i det sista!

+++ Raheem Sterling: Gjorde två nya mål och är för tillfället på 19 strutar i Premier League. Idag var han bäst i City när han utöver sina två egna mål dessutom var inblandad i det tredje målet som gjordes av Foden.

++ Phil Foden: Återigen en stark prestation av Foden från ytterpositionen. Han vann bollen på mittplan innan Sterling fick straff och tredje målet gjorde Foden själv.

+ Kevin De Bruyne: 19 gjorda assist är grymt, hade hans lagkamrater varit effektivare hade han kunnat slagit Henrys assistrekord redan ikväll.

SE MÅLEN HÄR

Oskar HanssonOrreHans2020-07-21 21:36:00
Author

Fler artiklar om Manchester C