Manchester C - Fulham
2 - 0

Matchrapport: kontrollerad seger
Det blir bättre och bättre dag för dag

City har nu fått ut flåset även i Premier League. Under lördagen kom en ny seger när Fulham slogs tillbaka med 2-0. Målen gjordes av Raheem Sterling och Kevin De Bruyne.

City (4-2-3-1): Ederson; Cancelo, Dias, Stones, Mendy; Gundogan, Rodrigo; Mahrez, De Bruyne, Sterling; Jesus.

Inhoppare: -

City öppnade starkt och det resulterade i att Sterling omgående fick två vassa chanser. Först spelade Mahrez fram till honom, men då gick hans svaga avslut rakt på Areola i Fulhams mål. I den fjärde minuten gick det bättre. Då levererade De Bruyne en utsökt genomskärare till Sterling som säkert placerade in bollen i mål i fritt läge.

City fortsatte efter ledningsmålet att dominera matchen på alla sätt och vis. I den tolfte minuten passade Mahrez fram bollen till De Bruyne som från snäv vinkel sköt ett skott som Areola återigen räddade på ett bra sätt. Citys dominans gav resutat återigen, men den här gången på ett kontroversiellt sätt. I den 24:e minuten fick Sterling bollen i straffområdet och även en lätt spark av Andersen. Sterling föll handlöst och domaren pekade på straffpunkten. Jag tycker straffen är i det billigaste slaget men VAR ändrade ingenting varpå De Bruyne säkert satte straffen i mål. Innan City gick in i halvtidsvila med en säker 2-0 ledning tvingade Sterling fram en ny fin räddning av Areola efter att Mahrez levererat bollen till honom på ett skickligt sätt.

I andra halvlek hände inte särskilt mycket. City var nöjda med sin 2-0 ledning och Fulham såg ut att vara nöjda med att bara ligga under med 2-0. Men De Bruyne bombade bollen i ribban tidigt i halvleken och samma man sköt ett friläge rakt på Areola efter en bedårande genomskärare av Mahrez. Med kvarten kvar att spela skapade Fulham sin enda chans när Cavaleiro sköt ett skott från långt håll som Ederson räddade utan problem. Sannolikt hade majoriteten av skribenterna på Blue Moon-forumet också räddat det avslutet.

City har fått upp ångan även i ligan
Efter en tung start har City 7-0 på de två senaste matcherna i Premier League. Det resulterar i att City nu hänger på i toppen och läget i laget känns mycket bättre än vad det gjorde för en månad sedan. Flera spelare är i bra slag och det finns i varje match sparkapital på bänken.

+++ Kevin De Bruyne: passade fram till första målet och satte straffen säkert. Hade tre bra chanser att göra fler mål, men sköt som närmast bollen i ribban.

++ Riyad Mahrez: matcherna mot Burnley och Fulham har kommit lägligt för tidigare kritiserade Mahrez. I dag agerade han framspelare och hade fått ett par assist på kontot om Sterling och De Bruyne hanterat hans fina framspelningar bättre.

+ Raheem Sterling: kan bättre. Men han gjorde 1-0 och fixade straffen som resulterade i 2-0. Om än genom att falla enkelt.