Manchester C - Arsenal
3 - 0

Matchrapport: seger men otäck skada
Seger i återstarten

Det blev en stabil 3-0 seger mot Arsenal i återstarten av Premier League. Raheem Sterling, Kevin De Bruyne och Phil Foden gjorde målen. En av Citys segerorganisatörer fanns dock i motståndarlaget. David Luiz bjöd bort första målet innan han strax efter halvtid drog på sig en straff och blev utvisad. Citys seger överskuggas dock av att Eric Garcia fick en otäck smäll och blev utburen på bår.

City (4-3-3): Ederson; Walker, Garcia, Laporte (ut 69), Mendy; Silva (64), Gundogan, De Bruyne (69); Mahrez (64), Jesus (79), Sterling.

Inhoppare: Bernardo, Foden (in 64), Fernandinho, Rodri (69) och Aguero (79).

Arsenal (4-2-3-1): Leno: Bellerin, Mari (ut 23), Mustafi, Tierny; Guendouzi (66), Xhaka (7); Saka, Willock (66), Aubameyang; Nketiah (66).

Inhoppare: Ceballos (in 7), Luiz (23), Maitland-Niles, Nelson och Lacazette (66).

Första halvtimmen blev ganska avslagen. De Bruyne tvingade förvisso Leno att tippa över bollen efter en frispark, men annars präglades matchens inledning av Arsenals två oturliga skador på Xhaka och Mari.

Med kvarten kvar till paus växlade dock City upp rejält. Först stack Sterling ifrån Bellerin och fick i väg ett bra skott som Leno räddade. Minuterna senare petade Jesus fram en boll till Silva som sparkade till bollen, varpå Leno räddade på nytt. City nöjde sig dock inte utan fortsatte pressa Leno. De Bruyne gjorde en majestätisk framspelning till en överraskande fri Mahrez, men Leno kom ut blixtsnabbt och kunde avstyra. Senare gjorde De Bruyne en ny framspelning av den högre skolan, den här gången till Sterling som dock chippade bollen över mål. Det var en riktigt chanskavalkad av City på kort tid, men Leno i Arsenals mål var omutlig.

David Luiz hade en tung kväll
Därför var det nästan lite oförtjänt mot tysken när City precis innan halvtid gjorde 1-0. De Bruyne spelade en svepande boll som Luiz egentligen bara behövde få stopp på. Mittbacken missade dock bollen varpå Sterling stack emellan och fri mot Leno bombade han in bollen i mål. Att City förtjänade ledningsmålet var dock odiskutabelt.

Att göra så som inhoppare är tungt, men värre skulle det bli för Luiz strax efter halvtid. Ederson sparkade i väg en lång boll över större delen av planen, som nicktouchades i riktning mot mål av Walker. Mahrez hamnade därefter i löpduell mot Luiz, som hamnade på efterkälken. Luiz blev tydligen pressad för i straffområdet tog han tag om Mahrez axel och drog ner honom. Domaren pekade direkt på straffpunkten och gav dessutom rött kort till Luiz. Den efterföljande straffen sattes säkert i mål av De Bruyne. I det här läget var det ungefär 40 minuter kvar av matchen, City ledde med 2-0 och Arsenal var en man mindre. Det kändes som game over redan här för Artetas manskap.

Otäck skada
Goda råd var som sagt dyra för Arsenal. De ställde efter Luiz dråpliga show upp med ett lågt och kompakt 4-4-1 och lät City ha bollen. Syftet såg ut att vara att hålla nere siffrorna. City hade en hel del boll men lyckades inte skapa de där riktigt heta lägena även fast Jesus, De Bruyne och Gundogan på nytt tvingade fram bra målvaktsarbete av Leno.

Med tio minuter kvar att spela av ordinarie tid skulle dock en otäck situation uppstå. Leno sparkade i väg en lång boll som Ederson hann först på. Målvakten sprang ut mot bollen i högsta fart, men dess värre hamnade Garcia i vägen och fick Ederson över sig. Spelet stoppades, idel sjukpersonal tillkallades och spelarna såg skärrade ut. Det var en riktigt obehaglig känsla som uppstod på Eastlands och efter åtta minuter bars Garica av planen på bår.

Det resulterade i hela elva minuters stopptid och nästan omgående fastställde Foden slutresultatet till 3-0. Sterling spelade snyggt fram bollen till Aguero, som sköt i väg ett skott som Leno petade ut till stolpen. Returen var dock Foden först på och bombade in i mål.

Under den långa stopptiden uppstod ett par halvchanser. Bernardo och Aguero sköt utanför, något som även Aubameyang gjorde åt andra hållet innan domaren blåste av matchen.

Flera fina spelarinsatser
+++ Raheem Sterling: Spelade hela matchen. Gjorde första målet och var inblandad i det tredje. Innan han gjorde det första målet var han dessutom nära två gånger om att spräcka nollan i ett tidigare skede. En mycket aktiv instas av Sterling som bådar gott.

++ De Bruyne: Byttes ut med 20 minuter kvar av ordinarie tid. Innan dess var han dock mycket bra. De Bruyne spelade fram till Sterlings mål, även fast det var en stor miss av Luiz. Men De Bruyne gjorde själv andra målet och hade nog fått ett par extra assist på kontot om hans lagkamrater varit effektivare och Leno inte så bra.

+ Riyad Mahrez: Fixade straffen och framkallade utvisningen på Luiz. Det var en matchavgörande sekvens. Mahrez var även nära att göra mål i Citys chanskavalkad innan paus, men Leno kom ut bra och skärde av ytorna för Mahrez.