Mittbacken Ashley Phillips lånas in från Tottenham

Mittbacken Ashley Phillips lånas in från Tottenham

Direkt efter att ha värvat Englands före detta U19 landslagstränare har Argyle lyckas låna in Englands nuvarande U19 lagkapten från Spurs! Blir han lösningen på Argyles ständiga defensiva problem?

En 18-årig mittback på ingång
Det är inte ofta man ser så unga mittbackar i Championship. Vindsnabba kantspelare kanske, men oftast föredras lite mer erfarenhet om man ska spela centralt i försvaret.

Phillips är dock stor och stark - 1,92m lång - och har en del Championshiperfarenhet redan. Han är akademiprodukt hos Blackburn Rovers och spelade 8 matcher från start hos dem som 17-åring förra säsongen. Tottenham blev så pass imponerade att de betalade mer än två miljoner pund för Phillips under sommaren. Han har suttit på bänken en hel del under hösten men inte gjort PL-debut än så länge - så nu lånas han ut för att få mer erfarenhet.

Ni som läser mina inlägg här vet att Argyles försvar inte brukar komma upp i samma nivå som deras anfall. Dan ScarrDan Scarr verkar för slö och för olycksbenägen för Championship, Julio PleguezueloJulio Pleguezuelo har inte riktigt motsvarat förväntningarna trots en gedigen bakgrund och Macaulay GillespheyMacaulay Gillesphey har knappt spelat och är förmodligen på väg ut. Bara Lewis GibsonLewis Gibson verkar hålla måttet - men han kan inte lösa allt själv. Så förväntningarna på Phillips blir stora. 

Cundle på väg till Stoke samtidigt
Som jag befarade blev Suttonmatchen sista gången för Luke CundleLuke Cundle hos Argyle. Wolves har återkallat honom från sitt lån och istället lånat ut honom till Stoke, som ryktas betala en mycket större andel av hans lön än vad Argyle mäktade med. 

Alltid trist att bli av med folk. Cundle är duktig och har gjort det bra - samtidigt har han inte alls briljerat lika mycket som Finn Azaz gjorde som blir mycket svårare att ersätta. Har svårt att förstå att Schumacher verkar hellre vilja ha honom än Azaz när Stoke verkar ha oändliga resurser.

Det blir därmed ett stort hål centralt i mittfältet för tillfället. Av fyra lån är bara en kvar nu en vecka in i transferfönstret, ytterbacken Kaine Kesler-HaydenKaine Kesler-Hayden från Aston Villa.  Vi får hoppas att vår nya tränare Ian Foster - som hade så mycket framgång med ungdomslandslagen - har bra kontakt med flera unga lovande PL-talanger!
 

Geoff Bache2024-01-08 21:57:00
Author

Fler artiklar om Plymouth