Lagbanner
Inför Stoke City - Nottingham Forest

Inför Stoke City - Nottingham Forest

Nottingham Forest förbereder sig för den sista matchen detta kalenderår, genom att ta sig till Stoke och deras hemmaarena Bet 365 Stadium. Det börjar bli en vana att Viasats kanaler står för underhållningen den 29 December kl 21:00

Senaste Matchen:
En rent ut sagt tråkig match mellan Forest och Birmingham på City Ground slutade mållös. I en tillställning som helt saknade kvalitet, och där båda lagen inte lyckades skapa så speciellt mycket.

Chris Hughton gjorde en för mig helt obegriplig ändring i startelvan, när Figueiredo ersatte Mbe Soh, som fick sätta sig på bänken. 

Det var en långsam start, men dom röda såg minst dåliga ut. Ameobi och Yates hade båda skott från långt håll, dock ingenting som oroade dom blåas målvakt. Matchens bästa chans kom runt en halvtimme, när Yates fick på ett volleyskott, tyvärr rakt på målisen. Trots spelövertag så slutar första mållöst.

 Som så ofta händer så tog Birmingham tag i taktpinnen i början på andra. Målchanser uteblev ända fram tio minuter hade passerat, då bortalaget fick en öppning i vårt försvar, men Samba kunde avvärja det. Ett dubbel byte såg Knockaert och Taylor äntra planen, vilket fick effekt och Forest tog åter tag i spelet. Båda lagen hade en del försök till att avgöra, men som sagts tidigare, så var en sömnig tillställning till ända med delad pott.

Matchen:
Stoke City har haft en bra säsong så här långt, just nu placerade på sjunde plats med trettiofyra poäng. Det intensiva matchandet gör att laget inte har mycket tid att förbereda sig, men det gäller givetvis att ställa om snabbt. Det positiva är att vi har tre matcher utan förlust, men tabellplaceringen är inte direkt smickrande. Trots det tror jag nog att vi kan skaka om Krukmakarna och kanske knipa minst en pinne. 

I Omklädningsrummet:
När det gäller skador så är troligtvis McKenna klar för spel, och borde gå rakt in i startuppställningen på bekostnad av Figueiredo. När det gäller dom två andra tomtarna, så är varken Colback eller Freeman aktuella ännu.



Januarifönstret:

Som vanligt när ett transferfönster är på väg att öppna sig, så kommer också alla rykten. Chris Hughton är väl medveten om att truppen måste bantas. Om vi skall värva något överhuvudtaget, så måste ett antal spelare lämna antingen permanent eller på lån.Den position som måste vara prio ett är en spelfördelare på mitten, som i dag inte finns.

Några rykten:

-Anthony Knockaerts lån avslutas 7 januari och frågan är behålla eller släppa?

-Enligt grekiska medier så är Aris som just nu ligger tvåa i ligan intresserade av Ioannou och Guerrero.

-En spelare som vår manager måste behålla är Joe Worrall, trots rykten är han inte till salu.

-När det gäller utlånade spelare så anser jag, att man endast tar hem en spelare om han faktiskt får speltid. Den som är i tankarna är Brennan Johnson som just nu är på lån hos Lincoln.
 

Jan Gustafsson@janne25guss2020-12-29 12:20:00
Author

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg