Home Park, 2023-10-25 20:45

Plymouth - Sheffield W
3 - 0

Resan del 2: Plymouth - Sheffield Wednesday 3-0

Det blev en ganska bekväm seger till sist på en fullsatt Home Park efter en ångestfylld första halvlek. Wednesday hade sina stunder i matchen men samtidigt såg man tydligt varför de ligger där de ligger i tabellen.

Wednesday pressade hårt - och tröttnade
Matchplanen var rätt så tydlig från nya Wednesdaymanagern Danny Röhl - och det gick ut på hög press och att jaga skiten ur Argyleförsvaret när de försökte spela upp bollen. På en plan som inte såg helt hundra ut var det på väg att ge utdelning flera gånger. Målvakten Michael CooperMichael Cooper fick mycket beröm i lördags för sitt lugn och sin speldistribution mot West Brom, men såg ärligt talat nervös ut, spelade bollen rakt till en motståndare och tappade ett enkelt inlägg. Som tur är hade Wednesday ingenting som liknade en målgörare. Eller vad sägs om fem mål på tretton matcher? Vi gjorde ju fler i en enda match mot Norwich!

Det var dock en frustrerande första halvlek med många bolltapp och inte mycket uträttat från Argyles sida. Bästa chansen var när Morgan WhittakerMorgan Whittaker sköt i stolpen, det gör vi ju minst en gång per match nuförtiden.

När klockan tickade upp mot halvtid fick Whittaker sedan friläge och kapades bakifrån. Solklar frilägesutvisning på backen verkade det vara. Möjligen hade Whittaker fått bollen för långt ifrån sig, kan man räkna in i det vid sådana beslut? Det blev i alla fall bara gult. Ilskan blev till glädje på några sekunder när Mustapha BunduMustapha Bundu klev fram och sköt frisparken stenhårt i ribbans undersida och in! Någon minut senare gjorde Wednesdays mittbackar bort sig, Whittaker fick ett nytt friläge och det stod 2-0 i halvtid.

Andra halvleken hade Wednesdays lag - som trots allt har ganska hög snittålder - tröttnat ordentligt och verkade rätt så uppgivna. Ryan HardieRyan Hardie, för dagen inhoppare, fick punktera matchen med ett bra avslut efter bollvinst högt upp från Luke CundleLuke Cundle.

"The Moose" presenterar sig
Mustapha Bundu gjorde sitt första match från start och gjorde det riktigt bra. Han är stor och stark (det är inte Hardie) och han höll i bollen bra och spelade in andra flera gånger. Frisparken var riktigt vacker. Och även om han kanske borde gjort ett mål till ser han ut att vara ett bra tillskott i truppen trots att han uppenbarligen inte var Steven SchumacherSteven Schumachers första val som deadline-day värvning. Vi hoppas han återupptäcker formen som satte skräck i danska ligan med Aarhus GF för några år sedan. 

Efter att ha sagt att han gärna kallas "Mus" istället för Mustapha verkar han ha blivit The Moose hos Argylefansen. Man hoppas han uppskattar det.

Bra stämning och kul att "The Janner Song" blivit accepterad
Home Park var lika fullproppad som vanligt och även om stämningen blev lite nervös under första halvleken när spelet inte riktigt stämde kom den igång ordentligt i slutet. Finns få saker som är så vackra som när hela hemmapubliken vrålar tillsammans.

Sedan förra säsongen har vi även en klubblåt som ser ut att ha satt sig. Den sjöngs med stor entusiasm inför avspark och heter "The Janner Song". ("Jannerrrrs!! Jannerrrs!!! Down in Plymouth we're all known as Janners!") Ni som läser kanske vet att folk från Birmingham är Brummies och folk från Liverpool är Scousers men att folk från Plymouth är Janners är lätt att missa. Det kommer tydligen från uttalet på det vanliga namnet John i den lokala dialekten ("Moi naaame's Jaaaaan...")

Man får ändå ge lite cred till den talrika bortapubliken från Sheffield. Vädret är uselt, man är i ett avlägset hörn av landet och laget är sämst någonsin. Ändå ekade "Hi ho Sheffield Wednesday" runt arenan i slutminuterna. 

Bättring krävs trots klar seger
Nu får vi möta Ipswich, Middlesbrough och Leeds innan nästa uppehåll. Det känns som om vi inte kommer att ta många poäng i de matcherna om vi spelar som igår. Ett bättre lag än Wednesday hade helt enkelt straffat oss mer för oredan i första halvleken.

Det finns ingenting som tyder på att Wednesday kommer att sluta någon annanstans än hopplöst sist just nu. Tyske Danny Röhl måste undra vad han gett sig in på. Om han kan rädda det här laget kvar är han verkligen mirakelman.

Svensk fotbollsresa i Plymouth trots allt!
I införrapporten nämnde jag att det är få svenska fotbollsresor som når hela vägen till Plymouth. Då blir det såklart så att hela korriden är full av svenska röster när man kommer till boendet! Det visade sig vara ett gäng glada gubbar på groundhoppingresa som hade sett fem matcher på lika många dagar eller något. Ska man ta alla 92 arenor så måste man ju ta Plymouth någon gång...

 

Geoff Bache2023-10-26 23:59:00
Author

Fler artiklar om Plymouth