Sane lämnar City

Sane lämnar City

Sane lämnar City efter 4 år och flyttar hem till Tyskland

Ingen av klubbarna har ännu bekräftat övergången men ett antal olika tidningar rapporterar att övergången nu är klar. 

City har under ett par års tid velat förnya spelarens kontrakt men med ett stort inflytande av spelarens mamma som önskar att pojken flyttar hem har medfört att han nu lämnar City för FC Bayern.
Den tyska klubben har bearbetat spelaren som står under kontrakt under ett par års tid och enligt obekräftade uppgifter i Manchester Evining News skall ha få ett veckolön på 385000 GBP något som City inte velat eller kunnat matcha.

Leroy är en synnerligen begåvad fotbollspelare som under din tid i City hunnit med att spela 135 matcher, under dessa prestera 39 mål och 45 målgivande passningar. Självklart kommer han lämna ett stort hål efter sig och Pep har trots detta var tydlig med att det inte är helt säkert att man ersätter spelaren. En möjlighet är att man lyfter upp den unge holländaren Jayden Braaf från akademin att ersätta Sane. En annan tanke är att man ser Phil Foden som en ersättare och att man väljer att istället förstärka det centrala mittfältet.

Ekonomiskt så tappade Leroy rejält i värde under de 13 minuterna som han spelade mot Liverpool i augusti månad. Hade försäljningen blivit av innan säsongstart så var rimligen priset 85-90 milnoner GBP. Nu betalar Bayern ca 44 miljoner GBP upfront och därefter ytterligare 11 miljoner i så kallade add ons.
Naturligtvis så önskar man sig mer för en så bra spelare men man måste vara realist och se att spelaren varit skadad under hela säsongen och att kontarktet går ut om 1 år. 

Sane som har 1 år kvar på kontraktet är värderad till 9,2 miljoner GBP med 1 år kvar på kontraktet så affären innebär att det blir en rejält tillskott till resultaträkningen.

Att Leroy skulle lämna klubben känns inte helt överaskande när han själv önskat sig en större roll i City medan Guardiola inte varit helt övertygad om hans attityd och arbete för laget alla gånger.

Enligt uppgift är Sane i Tyskland på läkarundersökning och därefter kommer han inte att återvända till England. Med sig till mamma tar han med sig de 7 titlarna som han fick nöjet att vinna med City.

Nu blir det intressant och se vad nästa drag blir från Citys sida i treansfermarknaden. När nu både Sane och David Silva länar klubben så öppnar sig möjligheten attt förstärka med ispelare som är icke home grown.

John Talbot2020-07-01 16:54:00
Author

Fler artiklar om Manchester C