Hillsborough Stadium, 2024-03-05 20:45

Sheffield W - Plymouth
1 - 0

Sheffield Wednesday - Plymouth Argyle 1-0
Danny Röhl och Ian Foster

Sheffield Wednesday - Plymouth Argyle 1-0

Nedflyttningshotet mot Argyle växer efter förlust mot rivalerna Sheffield Wednesday på leråkern som går under namnet Hillsborough.

Skitmål avgjorde skitmatch
Hillsboroughs spelplan är en ren skam för denna nivå. Man måste kunna kräva mer av en Championshipklubb - som dessutom ryktas ha bland seriens dyraste biljetter. 

Det är förstås samma för båda lagen. Och båda lagen visade tendenser matchen igenom att slå bort enkla passningar, misslyckas med enkel bollkontroll, och tappa fotfästet utan förvarning.

Målet var en ren parodi. Wednesdays Ian Poveda hade bollen till höger i straffområdet, men försökte vända för snabbt och föll till marken. Faran över, trodde man. Argyles Adam Forshaw skulle sedan spela upp bollen, men försökte också ändra rikning och föll pladask han också. Nu tog Ike Ugbo över och slog ett lågt inlägg innan försvaret hann samla sig. Djeidi Gassama styrde den mot mål, Conor Hazard fick en stark hand på bollen men kunde inte hålla den ute. Lite frågetecken kring båda försvaret och målvakten men de hade inte mycket tid att reagera.

Hög press gav många bollvinster
Argyles taktik gick ganska mycket ut på hög press - och på en sådan plan var det nästan garanterat att ge resultat. Gång på gång vann de bollen högt - för att sedan sjabbla bort den avgörande passningen eller skjuta väldigt tamt. 

Annars var det som upplagt för spel i luften och de farligaste situationer i övrigt kom oftast från frisparkar, hörnor och inkast. Wednesday har ju Will Vaulks som är bra på långa inkast in i boxen. De har dessutom en gammaldags "target man" i stora starka Ike Ugbo. Argyle har ju inga av dessa. Ryan Hardie är ju en forward som gärna löper i djupled, men han är inte bra på att hantera långa bollar på chans. 

Två straffsituationer för Argyle
En annan dag kunde det ha blivit två straffar också. I första halvleken revs mittbacken Lewis GIbson ner i boxen efter en fasthållning. Domaren såg tydligen situationen men hans förklaring efteråt var att backen inte höll i honom tillräckligt länge. Mycket märkligt.

Sedan var det en handssituation i andra halvleken. Ingen tvivel att bollen rörde handen men var det i en naturlig position? Det tyckte tydligen domaren, men utan att ha sett reprisen kändes det tveksamt just då. 

På stopptid tog Darko Gyabis skott på en back och styrdes till hörna. Upplagt för en sista chans trodde man, men domaren dömde inspark. Det var ingen liten styrning och han stod bra placerad. Fullständigt obegripligt. Ian Foster var av förklarliga skäl rasande på domarinsatsen efteråt. 

Strecket närmar sig
För en månad sedan kändes nedflyttning väldigt avlägsen, men nu börjar det bli svettigt. Wednesday kommer upp på 38 poäng, två poäng bakom Argyle, och flera lag kan dessutom gå förbi vid vinst ikväll.

På lördag är det ännu en ångestmatch borta mot en annan rival i Blackburn Rovers. Dags att ha lite bättre tur och visa framfötterna mot ett lag som bara har tagit en vinst under 2024.

Geoff Bache2024-03-06 21:33:00
Author

Fler artiklar om Plymouth