Spelarbetyg: Liverpool - Manchester United

Spelarbetyg: Liverpool - Manchester United

Ett i långa stunder utspelat Manchester United reste sig ur skyttegravarna och lyckades producera någon slags slutforcering trots att matchen borde varit avgjord redan i första halvlek. I ljuset av att man mötte ett av världens bästa lag med en minst sagt vingklippt elva blir betygen kanske något mer positiva än väntat.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

David De Gea: 3

Verkar ha tappat allt självförtroende i luftspelet. Ser skör och skakad ut i de flesta närkampssituationerna. Längs linjen är spanjoren vassare, det visade han med räddningarna på Hendersons och Manés avslut. Chanslös på målen.  

Aaron Wan-Bissaka: 1,5
Inledde försiktigt och avvaktande. Inte lika dominant en mot en som vi blivit vana vid att se. Har svårt att komma till offensivt. Gör en av sina sämsta insatser i Unitedtröjan.

Victor Lindelöf: 2
”Iceman” tinade upp och såg stressad och osäker ut efter 0–1. Hade en svår match när Liverpools mittfält gång på gång sköljde över Uniteds backlinje med djupledslöpningar. Tappade bort Mané ett par gånger, men gör ändå en okej insats.

Harry Maguire: 2
Uniteds kapten inledde svagt och utan den där riktiga närvaron som Unitedsupportrarna – med all rätt – ska kunna kräva av sin kapten när man möter Liverpool. Hann inte fram för att hindra Van Dijk från att skalla in ledningsmålet. Spelade upp sig efterhand. Agerade spelfördelare istället för att ta plats i straffområdet under slutforceringen. Obegripligt.

Luke Shaw (Ut 87’): 3,5
Gör oväntat en prickfri insats i sin sjuttielfte comeback från skada. Visade upp ett utmärkt positionsspel och släppte ingen över bron. Den ende i backlinjen som stod upp ordentligt under de första 60 minuterna. Utgick med kramp efter en riktig kämpainsats.

Brandon Williams (UT 74’): 2
Smekmånaden är över för den unge engelsmannen. Såg nervös och tagen ut inledningsvis. Övertänd? Försökte plocka upp bjässen Van Dijk på hörnan vid 0–1, lika otacksamt som obegripligt. Trycktes tillbaka och kunde inte hota offensivt.

Andreas Pereira (Ut74’): 1
Försökte vara kreativ med bollen utan att skapa något nämnvärt. Agerade statist i defensiven under långa stunder. Svagt att inte hinna fram på AWBs inspel. Räcker inte till mot topplagen och borde bytts ut tidigare.

Nemanja Matic: 2
Den tidiga varningen gjorde serben än mer passiv än vanligt i den första halvleken. Hade svårt att plocka upp djupledslöpningarna från Liverpools mittfält. Höjer sig i andra. Stark i närkamperna och svår att ta bollen ifrån men inte alls så dominant som han en gång var.  

Fred: 4
Brassen är klart bäst i laget idag. Jobbar och sliter och vinner nästan ensam mittfältskampen i andra. Gör många bra saker fram till den avgörande passningen eller skottet. I skriande behov av en kreativ mittfältare bredvid sig.
 
Daniel James: 2
Befinner sig fortfarande i en formsvacka. Gör det okej i presspelet och löper otroligt mycket. Har dock svårt att hävda sig mot Van Dijk och Co.  

Anthony Martial: 2
Inledde ointresserat och såg inte ut att tro på det. Det syntes tydligt att han ogillar närkampsspel och då i synnerhet tanken på att bli överkörd av Van Dijk. Därför sökte han sig ofta ut på vänsterkanten med resultatet att Van Dijk kunde nicka bort i stort sett allt United skickade in. Brände Uniteds bästa chans från nära håll.

Inhoppare:

Mason Greenwood: (In 74’): 1
Man kan argumentera för att vårt stjärnskott kom in i "ett svårt läge" men sanningen är att Greenwood var totalt osynlig.

Juan Mata (In 74’): 3
Mata visade med eftertryck att han borde ha startat matchen. Passningskvalitén höjdes avsevärt när spanjoren kom in. Hittade flera fina kombinationer med lagkamraterna men saknade tydliga alternativ när han skulle slå den avgörande bollen.

Diogo Dalot (In 87’):
Spelade för kort tid för att betygssättas.

Mikael Martinsson2020-01-19 21:21:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham