Spelarbetyg: Manchester United – FC Köpenhamn
Onana räddade tre viktiga poäng för United.

Spelarbetyg: Manchester United – FC Köpenhamn

Säsongens Champions League-gruppspel såg ut att få ett bittert avslut när Jordan Larsson klev fram till straffpunkten. Men André Onana blev matchhjälte och tog sin upprättelse när han räddade tre poäng för Man United. Hoppet i Champions League lever än på ett mirakulöst sätt.

1 - Sälj!
2 - Usel
3 - Underkänd
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Världsklass
7 – Best


André Onana: 7
Kamerunaren stod för en helt okej insats överlag. Men han får en sjua eftersom han höll Uniteds Champions League-hopp levande med sin straffräddning i 97´. 

Diogo Dalot: 4
Slarvig i passningsspelet men bra annars försvarsmässigt.

Raphael Varane: 4
Såg yrvaken ut i början av matchen. Spelar upp sig sen likt sin mittbackskollega.

Harry Maguire: 6
Vemodig start med ett misstag direkt som ledde till en farlig målchans. Spelar upp sig efter det och nickar även in inledningsmålet. Mittbacken har visat ett otroligt psyke att komma tillbaka och prestera igen för United. 

Sergio Reguilon: 4 (Ut: 63´)
United hade sjukt nog vänsterback på planen. Spanjoren bidrog till mer stabilitet i laget med sitt positionsspel. Såg trött ut i andra halvlek, antagligen då han inte var matchtränad.

Sofyan Amrabat: 2 (Ut: 46´)
Långsam på mittfältet och sänkte passningstempot. En halvlek som fick honom utbytt redan i halvtidsvilan.

Scott McTominay: 3
Kom till start då han har gjort mål i de senaste två matcherna. Men skotten står för en svag insats då han inte vet om han vill vara en anfallare eller mittfältare. Orsakar klumpigt ännu en straff. 

Antony: 2 (Ut: 63´)
Ännu en anonym prestation från brasilianaren där han inte bidrar i någon lagdel. Startat i sex matcher och sett svag ut i alla av dem. 

Bruno Fernandes: 3
Försökte att komma ur sin formsvacka genom att sprida chansbollar. Har en bättre andra halvlek efter Eriksens inhopp men i helhet ska man begära mer av kaptenen.

Marcus Rashford: 3
Fortfarande svårt att göra något större avtryck i matcherna. Slarvig i anfallsspelet och saknar den sista touchen. Har några bra aktioner men måste komma igång med målskyttet.

Rasmus Højlund: 4 (Ut: 86´)
Trivs att spela när det är Champions League-kvällar. Tar rätt löpningar men får inte passningarna. Gjorde mycket nyttigt på planen men fick ingen utdelning. Försvann ur matchen i andra halvlek.

Inhoppare:

Christian Eriksen: 6 (In: 46´)
Kom in för att försöka få lite passningsspel och struktur i ett fragmenterat United. Höjde spelet med sitt inhopp och kom till en farlig chans direkt. Bra lagd boll framtill Maguire när United tog ledningen.

Victor Lindelöf: 4 (In: 63´)
Klev in som vänsterback för en utmattad Reguilon. Gjorde sitt jobb bra och höll rent på sin kant.

Alejandro Garnacho: 4 (In: 63´)
Hade flera chanser med sitt inhopp att stänga matchen. Kom in med välbehövlig energi. 

Anthony Martial: – (In: 86´)
Spelade för lite för att betygsättas

Tränare:

Erik ten Hag: 3
FC Köpenhamn kom till Old Trafford med en matchplan. De var organiserade och försvarade som en enhet. Raka motsatsen mot United som krampaktigt försökte spela fotboll. I tredje raka vinsten räddas han återigen av individuell briljans trots att taktiken brister. Idag blev det två oväntade matchhjältar och frågan är hur länge turen håller? Får ett viktigt resultatet med sig men tycker fortfarande i helhet att det är en underkänd prestation av ten Hag. 

”Blir detta vändpunkten på riktigt då för årets säsong och hur fint är det att se Onanas och Maguires upprättelse? Skriv era tankar i kommentarsfältet.”

GGMU

Eric Länje2023-10-25 00:20:52
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham