Etihad Stadium, 2020-12-15 21:00

Manchester C - WBA
1 - 1

Svag insats och tappade poäng mot WBA

Citys kräftgång fortsätter och för andra matchen i rad tappade man poäng när man borde ha vunnit.

City verkar inte kunna få igång det spel vi vant oss med att se och det är uppenbarligen något som saknas i antingen lagbygget, taktiken eller formen. Kommentatorerna kunde inte sluta tjata om hur länge sedan det var WBA tog poäng mot City och det var kanske ett omen om något om hur det skulle gå. Matchen såg ut som så mågna andra gjort den här säsongen med mycket City när det gäller bollinnehav men mycket jämnare när det faktiskt gäller kvalificerade målchanser. Fram tills Gundugans fina 1-0 mål på Sterlings bakåtpass från kortsidelinjen var det faktiskt WBA som hade haft det enda skottet på mål och det var en vass chans där Ederson fick vara snabb för att rädda ett lågt skott.

1-0 målet gav hopp om en enkel och säker trepoängare men matchen fortsatte utan att City verkade kunna avgöra och strax innan paus kvitterar WBA på ett självmål från Diaz. En WBA-frispark långt ut misslyckas City rensa bort ordentligt flera gånger och när bollen plötsligt dimper ner framför en WBA-fot som får den mot mål styr Diaz om den så Ederson inte kan nå den. Ovärdigt, onödigt och som det skulle visa sig väldigt kostsamt.

City har förtvivlat svårt även i andra halvlek att komma upp i nivå och det är först efter några byten det börjar se bättre ut och i slutet av matchen är det WBA:s målvakt som räddar dem. Gundugan har två riktigt bra chanser på slutet och även Sterling och Walker är nära men när domaren blåser av är det bara konstatera att det är ytterligare två tappade poäng som gäller för City.