The giant has awoken (Krönika)

The giant has awoken (Krönika)

Newcastle United är åter ett lag att räkna med i allas framtidsvisioner.

Under eran på 90-talet med "The entertainers" på planen var det en fartfylld fotboll, ledd utav King Kev (Kevin Keagan). 
Jag minns interjuven i tv med King Kev "Dont ever give up on your club. This is your club and one day you will get it back."

Nu sitter vi här efter 14 år utan framtidsvision, en träningsanläggning som skulle få vilket Championshsiplag som helst att framstå som en riktig elitklubb.
Men nu har en ny era börjat och King Kev's citat ekar i mitt huvud samtidigt som jag får rysningar över hela kroppen.
Fotboll är så klart annorlunda idag mot vad det var för 30 år sedan men framtiden i Newcastle är ljus och under PIF's direktiv i klubben så kommer allt att bli till det bättre. Ända sedan den där dagen 2017 som Amanda Stavley först ryktades ta över klubben så började jag innerligt att hoppas på att Mike Ashley skulle försvinna som ägare, jag var så trött på att vara "Balance Champion" i Engelsk topfotboll.
Många turer blev det men nu står dom nya ägarna för direktiven och vi vet alla vad Newcastle nu aspirerar till att bli.
Jag vet att många håller med mig när jag säger att fotboll handlar om så mycket mer än pengar.

Under Mike Ashleys direktiv var Newcastle en skugga utav sitt forna jag. Legendarer, spelare och fans förolämpades vid flera tillfällen. Kommer ni ihåg Joe Kinnear "Yohan Kebab och Charles Inzomnia", Mike Ashleys beslut att flytta Shearer's staty ut från arenans mark och försäljningen utav Andy Carroll som skulle återinvesteras i truppen men slutade med att Alan Pardew sade "Shola is like a new signing" 
Dagarna var minst sagt mörka, atmosfären på St: James Park (eller Sports Direct Arena om vi ska vara ärliga) var inte förenade mellan ägare, spelare och fans.

Framtiden är ljus lads n lasses.

Under nya ledningen så kommer Newcastle att bli större än vad vi någonsin varit. Visionen är att vinna allt, precis allt. Men det kommer att ta tid att bygga upp denna vision. Det är annorlunda nu gentemot Man City's första början. Financial fair play finns, har drabbat några klubbar och har dessutom hunnit ändras för att försvåra ekonomisk doping. 
Efter säsongens sista hemmamatch mot ett Champions League jagande Arsenal fick vi se glimtar av vad Eddie Howe vill att hans Newcastle ska prestera. Hög press, fartfullt och dominerande boll innehav. Framtiden är ljus
Under flera år så har jag lyssnat på fd spelare, tränare och experter som flera gånger sagt att Newcastle är en sovande jätte. Detta grundar sig i att Arenan har en helt magisk atmosfär när det väl börjar gunga. Arenan är en av Englands största och alltid så när som på fullsatt. Det finns bara ett lag i staden som alla geordis pratar om, det är inte som i Liverpool eller Manchester där det finns två lag och således två läger, eller i London för den delen där det finns jag vet inte hur många fotbollsklubbar. Nej i Toon finns bara en klubb.

Inom den kommande 3 åren ska en ny träningsanläggning stå klar, om man jämnar den gamla med marken för att bygga nytt på den platsen eller om träningsanläggningen flyttas helt är inte bestämt änu, bygglov är inlämnat och därefter får vi se vad som händer. Under dessa tre år så tror och hoppas jag att nya ägarna invisterar i juniorer, b-lagen samt a-lagen, både män och kvinnor. En glädjande nyhet var ju att damlaget numera ska spela St: James Park. Det började bra med en match där nytt publikrekord sattes för en dam-match.

Efter sista matchen mot Arsenal gick spelare, ledare och ägare ett varv på St: James Park och tackade alla som var på plats. Det var en magisk stämning och det var så mycket glädje hos alla. Kärleken till klubben från fansen är åter på plats och ägarna gör än så länge alla rätt. Det kommuniceras med fans och media på ett sätt som under tidigare regim varit förbjudet.

Nya ägarna ska invistera inte bara i klubben utan även i staden Newcastle. Vad det kommer att hamna i kan bara spekuleras i, men jag blir inte förvånnad om det blir hotell och kanske till och med en chans att kunna flyga till Newcastle från Arlanda utan att behöva mellanlanda i Aamsterdam

Det råder inga tvivel om att jätten har vaknat på allvar men vi är några år från att kunna utmana om några titlar. Som det brukar heta "Vi kräver inte att ni vinner varje match, bara att ni kämpar för att vinna varje match"
 

Johannes Lindholm2022-05-19 20:10:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies