Tre stycken nyförvärv och tre vunna försäsongsmatcher!

Sedan senaste uppdateringen har det hänt en del kring Plymouth Argyle. Tre nya spelare har skrivit på och tre försäsongsmatcher har spelats - och vunnits!

Redaktionen har varit på resande fot i några veckor så det är dags för en uppsamlingsartikel kring händelserna under tiden. Vi börjar med nyförvärven.

Kaine Kesler-Hayden (wing-back på lån från Aston Villa)
Kesler-Hayden är en akademiprodukt hos Villa. Han gjorde något överraskande debut som 18-åring under 2021 mot Liverpool när i princip hela laget hade Covid och Villa var tvungna att slänga in en massa ungdomsspelare. Villa förlorade med 1-4 men ungdomarna berömdes mycket i pressen för hur de spelade.

Sedan dess har han följt en välbekant stig för Premier Leagues ungdomsprodukter - först lån i League Two (Swindon), sedan League One (MK Dons) och sedan Championship (Huddersfield förra säsongen). Den sistnämnda tog dock slut redan i januari efter att Huddersfield värvade en annan spelare i hans position permanent och ville använda låneplatsen till en spelare i en annan position under våren.

Som högerfotad wing-back verkar han vara en ganska direkt ersättare för Bali Mumba och ryktas vara en liknande spelare - snabb och trixig. Mumba vann ju "Årets Unga Spelare" i League One ifjol och platsade i "Årets Lag" så det blir inte helt enkelt att fylla hans skor, men Kesler-Hayden har bra meriter och det blir spännande att se vad han kan åstadkomma. Får möta sitt gamla lag direkt när Argyle tar emot Huddersfield i premiären om tre veckor.

Lewis Gibson (försvarare från Everton)
En annan Premier League ungdomsprodukt med en massa lån bakom sig, Gibson har till skillnad från Kesler-Hayden skrivit på permanent för Argyle. Drogs med en del skador som förkortade hans lån hos Reading (Championship) och Sheffield Wednesday (L1) och förra året spenderade han hela säsongen på lån hos Bristol Rovers i League One. Där spelade han 33 matcher från start och var av allt att döma den dominerande kraften i deras backlinje. Rovers klarade sig bra som nykomling och blev aldrig indragen i någon nedflyttningsstrid.

Gibson har representerat England på båda U17, U18 och U20 nivåer. Hans lag vann dessutom U17-VM för England 2017.

Han är en bollskicklig vänsterfotad mittback och konkurrerar därmed med båda Gillesphey och Galloway för vänsterplatsen i trebackslinjen. Båda dessa spelare är dock för närvarande skadade och det känns som förstavalet i backlinjen kommer att vara Pleguezuelo till höger, Gibson till vänster och Scarr i mitten. 

Conor Hazard (målvakt från Celtic)
Den nordirländska landslagsmålvakten Hazard har tröttnat på att vara tredjemålvakt hos de eviga skotska mästarna och har också skrivit på permanent för Argyle.

Hans främsta merit hittills (vid sidan av fyra landskamper för Nordirland) är att ha räddat två straffar i skotska cupfinalen 2021 och därmed säkrat titeln för Celtic. 

Jag trodde verkligen inte att vi var på jakt efter målvakter med tanke på att vi redan har båda Michael Cooper och Callum Burton. Hazard verkar vara en bra investering men det tyder tyvärr kanske på att någon av de befintliga är på väg bort - det känns konstigt om vi tänker behålla alla tre. Det har länge ryktats att Cooper ska säljas för storpengar efter hans prestationer ifjol men korsbandsskadan har kanske kommit i vägen där. Vi får se vad som händer, helt enkelt.

Försäsongsmatcherna går bra...
Hittills har Argyle vunnit över skotska Premiership-laget Hearts på läger i Spanien (1-0), "lokalrivalen" Plymouth Parkway (2-0) och senast nyblivna League One-laget Blackpool borta i lördags (2-1).
Man ska förstås inte dra för stora växlar från dessa matcher där man byter ut hela laget i halvtid och spelar stundtals lite i halvfart. 

Det är dock ändå värt att nämna en viss 16-åring vid namn Freddie Issaka som har spelat alla tre matcher och sänkte Hearts med ett riktigt fint mål. Issaka har inte spelat mer än några minuter i A-laget än men har representerat båda England U16 och Wales U17 - där han nyligen gjorde mål mot Sverige i en match som slutade 3-3. En spännade spelare som vi lär se mer av under året.

Mickel Miller verkar också vara frisk och i form - till skillnad från merparten av förra säsongen. Han och Ryan Hardie växlade assist och mål med varandra mot Blackpool senast.

Mer på gäng!
Ryktena går vilt just nu att någon eller några av förra säsongens lån är på ingång permanent. Vi återkommer inom kort när allt är bekräftat!
 

Geoff Bache2023-07-17 15:18:00
Author

Fler artiklar om Plymouth