City Ground, 2024-02-17 16:00

Nottingham - West Ham
2 - 0

Nottingham Forest- West Ham United FC

Det blev återigen förlust för West Ham med 2-0 under lördagens bortamöte med Nottingham Forest. Detta var tredje raka förlusten och tredje raka matchen utan mål framåt. Det ser inte bättre ut bakåt där West Ham har släppt in 11 mål på tre matcher.

Bitter förlust återigen för West Ham. Awoniyi gjorde det första målet för hemmalaget precis innan halvlek och Hudson-Odoi punkterade matchen rejält i slutminutrarna med sitt 2-0 mål.

Trots att Kudus och Antonio hade chanser och både Ward-Prowse och Bowen försökte kvittera, kunde de inte komma tillbaka in i matchen under andra halvleken. Anfallet kändes för dagen piggt men det var som sagt svårt att få till en utdelning.  Trots en intensiv jakt på en kvittering höll Forest emot och ökade sin ledning i slutminuterna. Trots en intensiv jakt på en kvittering höll Forest emot och ökade sin ledning i slutminuterna.

Ett rött kort för Phillips försvårade situationen ytterligare med att kvittera. Phillips som har haft det svårt sedan han kom till klubben visades ut efter dubbelt gult med 19 minuter kvar på matchuret. Trots att Phillips för närvarande har det otroligt tungt har jag inte tappat hoppet om honom. Ett par bra matcher i Europa eller mot ”sämre” motstånd i ligan där han får spela med mer tid och med mer boll tror jag kan göra gott för honom att komma in i tempot igen och förbättra hans besluts förmåga.

Areola som har släppt in mycket mål den senaste tiden ska inte belastas allt för hårt med kritik. Enligt mig hade dessa 11 målen varit desto fler om vi inte haft en så bra målvakt som han faktiskt är. De två målen som Forest gör i matchen är svåra för honom. Areola gör flera viktiga räddningar för att hålla West Ham kvar i matchen.
Det hackiga i lagdelarna är det defensiva mittfältet och backlinjen som släpper fram alldeles för mycket. Det första målet som Forest gör bör vi kunna hantera bättre med så lite tid kvar på klockan. 2-0 målet är enligt mig ett resultat av attWest Ham ville forcera trots 10 man på plan.

Förlusten placerar West Ham på åttonde plats i tabellen, en poäng bakom Newcastle United.
Lagets nästa match är mot Brentford den 26/2.