Lagbanner
Selhurst Park, 2022-01-01 18:30

Crystal Palace - West Ham

Införrapport: Crystal Palace–West Ham
Soucek fick äntligen göra mål senast mot Watford.

Införrapport: Crystal Palace–West Ham

Ett fantastiskt 2021 lider mot sitt slut och den gedigna insatsen borta mot Watford satte en tydlig prägel på vilket lag vi har varit under året. Men imorgon är det ett nytt år och en ny match, vad passar då inte bättre än ett Londonderby?


När vi mötte The Eagles i höstas stod den unga Conor Gallagher för stordåd med två fina mål i en match som slutade 2–2, efter att Antonio och Fornals nätat. I övrigt har Palace form varit obalanserad med exempelvis kryss mot Newcastle och förlust mot Spurs. Men utan sin magiker Zaha lyckades de vinna mot Norwich med 3–0 nu i veckan. Zaha är numera tillbaka från sin avstängning och laget har hållit sig någorlunda skadefria. Förutom mittbacksväggen Andersen, vilket innebär att de kan ställa upp med sitt i princip starkast möjliga lag. 

Vårt skadeläge ser dessvärre inte lika gott ut. Johnson är i och för sig tillbaka och den defensiva skillnaden mellan honom och Masuaku syntes markant i veckomatchen mot Watford. Där Johnson trots sin ålder ser betydligt mognare ut, framförallt i positionsspelet trots att han som högerfotad spelade på vänsterbacksposition. Vår ordinarie vänsterback, Cresswell, har enligt rapporter “chipped his backbone” vilket gör det svårt att avgöra hur lång tid läkningen kommer ta. Läget är alltså värre än man befarat initialt. Fornals som testats positivt för Covid kommer utgå från morgondagens trupp. Därmed saknar vi dessa spelare inför morgondagens match: Zouma, Ogbonna, Cresswell, Fornals.

Förväntad XI (4-2-3-1):
Fabianski
Coufal, Dawson, Diop, Johnson
Rice, Soucek
Bowen, Lanzini, Benrahma
Antonio


Visst såg det spännande ut senast mot Watford när Soucek äntligen fick gå på sina offensiva räder. En vedertagen slutsats är att Rice frånvaro möjliggjorde rollen som Soucek tog och utförde magnifikt. Med detta sagt vill jag inte att Rice ska sluta driva fram bollen på sitt majestätiska vis, men en mer frekvent variation hade varit mer än godtagbart. Om spelet ser ut som det gjorde mot Watford ser jag ingen anledning till ett poängtapp. Bring em’ on!

Tips: 1–3
Målskyttar: Antonio, Bowen, Dawson

Vilgot Gunnarssonvilgotgunnarsson@hotmail.se@VilgotGunnarson2021-12-31 14:43:18
Author

Fler artiklar om West Ham