West Ham - WBA
2 - 1

Kaptenen förtjänar alla hyllningar

Även om den långvariga nollan sprack, lyckades Hammers ta tre nya poäng.

West Ham ställde upp med en ganska väntad startelva bortsett från att Lanzini tog Fornals plats från senast. Matchbilden gick att skönja tidigt med ett West Brom som hela tiden låg med många spelare på rätt sida boll. De lät oss diktera spelet och föra matchen, något som vi kan var obekväma med. Den första halvleken var vi ändå det klart bättre laget men vi var ganska uddlösa i de avgörande lägena. Vi saknade riktigt bra sista passningar för att skapa öppna målchanser. När en smått frustrerande halvlek led mot sitt slut uppstod en möjlighet från höger genom Coufal. En crosboll hittade hans högerfot, och med ett stenhårt tillslag fann han Bowen som bröstade upp bollen i krysset. Ett spektakulärt mål några sekunder innan halvtid var precis vad vi behövde mot detta krigande West Brom. Övriga tankar från halvleken var att Antonio var vår bästa spelare offensivt när han skapade problem för försvaret. Annars var Rice och försvarslinjen stabila, med undantag för Cresswell som inte gör någon av sina bättre halvlekar.

1–1 kommer tidigt i andra halvleken efter ett hårt skott i bortre av Matheus Pereira. Försvaret faller av lite väl mycket i skottögonblicket men det är mer Pereiras prestation som ska uppmärksammas här. Skottet är inte bara hårt utan väldigt välplacerat även om det finns frågetecken för eventuell offside. Efter målet vaknar West Ham igen och tar tag i matchen på nytt, och Lanzini har en farlig chans som nickas undan på mållinjen. I efterspelet till chansen har även Rice ett skott som stryker precis utanför. Rice har också ett läge strax efter på en frisparksvariant men även det avslutet missar mål. Tätt därefter byttes Fornals och Yarmolenko in istället för Lanzini och Benrahma. Efter några minuter på plan gick Yarmolenko upp på ett inlägg från Cresswell och lyckades nicka bollen in i boxen där Antonio slänger sig bakåt för att få träff på bollen. Självklart får han en klockren träff och bollen letar sig in i mål mellan försvarare och målvakt. Ett typiskt Antoniomål kan man klassa det som och vi var återigen i förarsätet, i ledning 2–1. Efter målet spelar vi lite mer på resultat igen men sticker upp stundtals och kunde också fått med oss en straff, efter att Soucek blir sparkad på hälen. Vi har i övrigt inga speciellt farliga målchanser och låter West Brom äga mer boll. De skapar en farlig chans genom ett inlägg som Furlong kommer först på men avslutet på volley går lyckligtvis precis utanför. På tilläggstid uppstår det även en situation där det ser ut som Yarmolenko fäller en spelare som går i gräset. I en millisekund går tankarna tillbaka till situationen mot Fulham, där vi får sen straff emot oss. Denna gång visar det sig att domaren blåser för en filmning och det är en tydlig sådan. Hade domarna kunnat ge rött kort för filmning hade denna kunnat resultera i det. Slutsignalen går strax efter och ännu en trepoängare är inkasserad. Matchens bästa spelare tilldelar jag Rice, som tar tag i matchen när det behövs som mest. Han driver upp tempot, slår avgörande passningar och som alltid gör han grovjobbet bättre än någon annan i ligan. Hatten av!

Fantastiskt roligt att prestationerna håller en jämn nivå just nu och att resultaten går vår väg. 2021 har hittills varit en njutning som Hammer och det är bara hoppas att poängen fortsätter att komma. Oavsett så vet vi att West Ham har några riktigt bra karaktärer på plan, som aldrig kommer att vika sig under Moyes.

Nu väntar några dagars vila innan FA-cupmötet mot Doncaster på lördag. Nästa match i Premier League spelar vi på Selhurst Park mot Crystal Palace 26/1. Kanske dyker det upp något nyförvärv i truppen där?