Manchester United- West Ham United

Delade poäng på Old Trafford när West Ham säkrade sin Premier Leauge plats för säsongen 2020/2021.

Första halvlek var för det mesta chansfattig. Martial hade ett bra läge i ett 1-1 läge efter bara någon minut som Fabianski kunde klara ganska så enkelt. Mer än så skapade faktiskt inte Manchester United i den första halvleken. Cresswell hade ett bra frisparksläge i den 11:e minuten efter att Antonio blivit fälld utanför ena hörnet i Manchester United straffområde. En bra frispark som tyvärr inte hittade någon vitklädd spelare i straffområdet.

Bara med några få minuter innan halvtid började det återigen hända lite saker. I den 43:e minuten skickade Rice iväg en perfekt långboll till Johnson ute på högerkanten, en studs i marken och sedan var bollen påväg mot Antonio som var cm ifrån med huvudet för att ge West Ham ledningen.

Revanschen och chansen att göra 10 mål på en säsong skulle komma för Antonio. I den 45:e minuten blir Antonio fäld under ett kontringsförsök ca 10m utanför straffområdet och återigen frispark i ett bra läge för West Ham. En lätt pet på bollen från Nobel och Rice som antingen hade ätit raketost till frukost eller fyllt sin sko med betong innan matchen fick iväg en fruktansvärt hård projektil. Tro ni mig inte? Fråga Paul Pogba. Bollen träffade Pogbas hand och straff dömd till West Ham.

Antonio kunde enkelt rulla in bollen i rätt hörn och hans 10:de mål för säsongen skrevs upp samtidigt som han gav West Ham en 0-1 ledning in i pausvilan.

Manchester United började den andra halvleken bra. Efter bara fem minuter så kunde Greenwood, efter bra förarbete, skicka in kvitteringen bakom en chanslös Fabianski.

West Ham fortsatte att pressa hemmalaget bra. I många situationer verkade United spelarna både förvånade över den lilla tiden de fick med bollen samtidigt som de stressade med sina passningar. Bowen fick ett bra läge just efter en bra press men De Gea var snabbt uppe med handskarna. Samma hårda press fortsatte West Ham med. Diop pressade högt och vann boll. Rice fick den i mitten av Uniteds planhalva och efter några kvicka fötter skickade han iväg nästa projektil strax utanför De Geas högra kryss.

United gjorde ett sista ryck men det var som skrivet att West Ham skulle ha poäng i denna matchen. Slutresultatet skrevs till 1-1 och jubel i West Ham lägret. Vi spelar i Premier Leauge även nästa säsong!

West Ham United spelar i den engelska högsta ligan även säsongen 2020/2021. Efter en säsong med toppar och djupa, djupa dalar är det äntligen dags att andas ut. Den där ödesmatchen mot Aston Villa i sista omgången blir istället en match utan press och förtvivlan, underbart!

På ett sätt känns det oerhört tråkigt att säsongen tar slut. West Ham har visat upp ett spel de sista matcherna som vi alla supportrar hoppades på att få se denna säsongen, tyvärr kom det försent. Hade vi spelat såhär mestadels under säsongen så hade vi slutat högre upp, inga tvivel på det. Men nu blev det inte så, men West Ham har något väldigt bra att bygga vidare på och nästa säsong ska vi vara på den övre halvan tabellen när säsongen tar sluta!

We are staying up, say we are staying up!