Dagens EM: Diogo Costa stor hjälte

Dagens EM går igenom kvällens allra viktigaste händelser.

Intetsägande åttondelsfinal
Varken Frankrike eller Belgien hade imponerat hittills under turneringen. Inte minst Belgien har sett oerhört uddlösa ut, där bland annat Romelu Lukakus målskytte har varit helt frånvarande. Men vissa lag har ju en tendens att vakna sent i turneringar. Kanske skulle det kunna bli så för detta i grunden talangfulla belgiska lag. Men icke. Frankrike imponerade knappast, men Belgien var ännu sämre. Det blev en gäspig tillställning mellan två av Europas stora lagbyggen. Till slut vinner Frankrike tack vare ett sent mål i den 85:e minuten. Ännu en gång är det ett självmål. Detta blev en åttondelsfinal att glömma och fortfarande väntar vi på att Frankrike ska tända till.

Diogo Costa räddade Portugal
Ett disciplinerat Slovenien kämpade och höll 0-0. mot ett rätt så uddlöst Portugal. Det var först i förlängningen som det tände till och dramatiken ökade. Inte minst när Jan Oblak räddade Ronaldos straff. En fantastisk räddning, för övrigt. Den 41-årige Pepe snubblade sedan till och gav Benjamin Sesko ett friläge, vilket parerades briljant av Portugals målvakt Diogo Costa. När så straffläggningen drar igång tar Costa de första tre straffarna! Och det är inte vilka räddningar som helst! Costa ser därmed till att Portugal tar sig vidare.

Ronaldos svåra dag
Ronaldo hade svårt hela matchen. Inte minst missade han flera frisparkar. Han såg dessutom lika frustrerad och feltajmad ut som i tidigare matcher under turneringen. Den missade straffsparken blev droppen och i kommande paus föll han i gråt. Däremot satte han sin straff i den avgörande straffsparksläggningen. I intervjun efteråt pratade han lika mycket om sig själv och besvikelsen över den missade straffen som över glädjen att laget gick vidare. Ett ego som tidigare burit Portugal, är nu kanske dess största problem.