Lagbanner
Dagens EM: Matchledigt och skolledigt

Dagens EM: Matchledigt och skolledigt

De hetaste rubrikerna från dagen efter gruppspelets slut.

Yamal klar med plugget
Så här dagen efter att gruppspelet tog slut är det inte några matcher att rapportera om, men det är fortfarande en del rubriker som kommer från mästerskapet. Vissa små, vissa stora. En nyhet som dök upp under dagen var att spanska supertalangen Yamal äntligen är klar med plugget.

16-åringen hade tvingats ta med läxor och skoluppgifter till Tyskland som han gjorde efter matcher och träningspass. Nu är han dock klar med dessa och kan äntligen glädjas åt sin examen. Spanjorerna hoppas givetvis på ett lyft för talangen nu när han inte behöver tänka på plugget längre.

Foden tillbaka i Tyskland
Engelska mittfältsstjärnan Phil Foden lämnade Tyskland och Englands camp tidigare i veckan. Detta då hans partner Rebecca Cooke skulle föda deras tredje barn. 

Nu ska alltså 24-årige Foden, som startat alla tre gruppspelsmatcher, vara tillbaka i Tyskland igen och ska vara redo för spel mot Slovakien på fredagen.

Serbien skakas av skandal
Trots att Serbien är ute ur EM drar laget på sig nya tidningsrubriker. Nu är det målvakten Vanja Milinkovic Savic som hamnat i blåsväder. Detta efter att han ska ha slagit en serbisk supporter på en krog i München.

Uppgifterna kommer från Serbiska Telegraf som skriver att det hela ska ha inträffat på en ledig dag inför matchen mot Danmark. Tidningen rubricerar det hela som en “megaskandal”. En serbisk supporter ska enligt tidningen ha känt igen reservmålvakten och sagt att han inte borde vara där och dricka. En uppmaning som målvakten inte ska ha uppskattat och då slagit till supportern.

– Jag tog honom i armen och sa åt honom att komma med mig men det gillade han inte. Allt hände i trädgården. Jag hörde inte vad som skreks och sades mellan dem, men jag är glad att vi kunde lösa det till slut, säger krogens ägare till Telegraf.

Vanja Milinkovic Savic satt på bänken under hela mästerskapet.

Dagens resultat:
Inga matcher idag

Matcher imorgon:
Inga matcher imorgon

Sebastian Ahokas2024-06-27 23:15:00
Author

Fler artiklar om EM -24