Lagbanner
EM-redaktionen utser turneringens lag

EM-redaktionen utser turneringens lag

Nu när finalen och mästerskapet hunnit smälta lite har det blivit dags att utse turneringens bästa lag. Här kommer EM-redaktionen med sina val.

Skribentens namn: Carl Bengtsson
Målvakt: Mert Günok
Vänsterback: Marc Cucurella
Mittback: Stefan de Vrij
Mittback: Antonio Rüdiger
Högerback: Kyle Walker
Vänstermittfält: Dani Olmo
Centralmittfält: Jude Bellingham
Centralmittfält: Jerdy Schouten
Högermittfält: Lamine Yamal
Anfallare: Cody Gakpo
Anfallare: Harry Kane

Summering av laget:
I mål väljer jag Mert Günok som stod för flera matchavgörande insatser. Noterbart är att det traditionellt sett offensivt starka Nederländerna denna gång hade sina starkaste pjäser defensivt, vilket också avspeglas i detta lag, där de Vrij blir en av två mittbackar. Den tidigare ifrågasatte Cucurella har varit ett riktigt utropstecken och tar hand om vänsterbacken. På mitten väljer jag Bellingham för hans matchavgörande insatser och viktiga mål, samtidigt som Schouten tar positionen som hållande mittfältare när Olmo och Yamal går framåt från kanterna. Eftersom systemet är 4-4-2 väljer jag att formera anfallet utifrån engelsk modell med Harry Kane som “hitman” och Cody Gakpo som måltjuv.


Skribentens namn: Per Malmqvist Stolt
Målvakt: Unai Simon (Spanien)
Vänsterback: Nathan Aké (Nederländerna)
Mittback: Marc Guehi (England)
Mittback: Antonio Rudiger (Tyskland)
Högerback: Kyle Walker (England)
Vänstermittfält: Nico Williams (Spanien)
Centralmittfält:  Rodri (Spanien)
Centralmittfält: Fabian Ruiz (Spanien)
Högermittfält: Lamine Yamal (Spanien)
Anfallare: Cody Gakpo (Nederländerna)
Anfallare: Arda Guler (Turkiet)

Summering av laget:
Ett oerhört offensivt lag, med flera spelare som kanske inte tas ut av så många andra. Laget domineras av Spanien, eftersom det är turneringens överlägset bäst spelande lag, oavsett hur det går i finalen. De fyra på mittfältet kan man inte undgå, även om Yamal och Williams kanske blir väl offensiva. Men Rodri kommer hålla ordning på allt. Ytterbackarna Walker och Aké är dessutom mycket säkra i defensiven, därav valet av dem framför andra ytterbackar som kanske anses som bättre. Rudiger håller ihop försvaret tillsammans med den yngre Guehi. En fråga man kan ställa sig är varför det finns två engelsmän i backlinjen? Finns det inte bättre? Jo, kanske, men inför EM var just backlinjen det stora frågetecknet i England, men under turneringen är det just försvaret som varit Englands överlägset starkaste lagdel. Och de är ju ändå i final, så något bra måste ju göras i backlinjen.  Längst fram går det inte att undvika Gakpo och så måste ju Arda Guler finnas med på plan. Det är ett lag det kan slå gnistor om.   


Skribentens namn: Jacob Seiberlich
Målvakt: Jan Oblak
Vänsterback: Nuno Mendes
Mittback: Pepe
Mittback: Virgil Van Dijk 
Högerback: Zan Karnicnik
Vänstermittfält: Cody Gakpo
Centralmittfält: Fabian Ruiz 
Centralmittfält: Stanislav Lobotka
Högermittfält: Arda Güler
Anfallare: Xavi Simons
Anfallare: Georges Mikautadze

Summering av laget:
Ett väldigt bollspelande lag, som är väldigt offensivt lagd. Klart det fanns spelare som var bättre generellt sett än vissa men ta en sån som Karnicnik som till vardags spelar i slovenska högstaligan, som nästan utan problem tog hand om Leao och Foden. Då förtjänar man att lyftas. Jag är medveten om att Mamardashvilli hade kunnat fått målvaktsplatsen, men att Slovenien inte förlorade någon match var ingen slump. Uppe i planen känner jag mig nöjd med spelarmaterialet. Güler och Simons var de kreativa naven i sina respektive lag, medan Lobotka och Ruiz styr bolltransporteringen. Längst fram kommer Gakpo och Mikautadze hugga på allt. 


Skribentens namn: Armin Firouzbakhsh
Målvakt: Unai Simon
Vänsterback: Marc Cucurella
Mittback: Antonio Rudiger
Mittback: Marc Guehi
Högerback: Joshua Kimmich
Vänstermittfält: Lamine Yamal
Centralmittfält: Rodri
Centralmittfält: Fabian Ruiz
Högermittfält: Dani Olmo
Anfallare: Cody Gakpo
Anfallare: Nico Williams

Summering av laget: Nu kanske många undrar varför det finns så många spanska spelare i detta lag, och det finns en ganska tydlig anledning till detta. Spanien har utan tvekan varit det bästa laget under EM 2024. Unai Simon har haft ett fantastisk mästerskap och gjort många bra matcher, speciellt i kvartsfinalen mot Tyskland och den första gruppspelsmatchen mot Kroatien. Jag har alltid tyckt att Kimmich är en av de bästa i världen, och han bevisade hur bra han är med Julian Nagelsmann som tränare. Marc Guehi har löst alla defensiva problem som England har haft den senaste tiden. Rudiger visade återigen med sin aggressiva spelstil, snabbhet och tacklingsförmåga att han är en av världens bästa försvarare. Cucurella i somras har påmint mig om den bästa vänsterback jag har upplevt i mitt liv, nämligen den brasilianske spelaren Marcelo. Fabian Ruiz har haft fantastiska passningar, otrolig bollkontroll och bland annat väldigt bra dribblingar. Rodri är spelaren som är lagkapten i Spanien och har guidat detta lag både defensivt och offensivt. Olmo har varit en fantastisk playmaker som har haft en enastående teknisk förmåga. Nico Williams har haft väldigt bra dribblingar som har gjort alla galna. Gakpo gjorde ingen stark säsong i Liverpool, men har blivit en av EM:s stora succéspelare i sommar. Under detta EM har Yamal blivit historisk.

SvenskaFans.com2024-07-16 07:00:00
Author

Fler artiklar om EM -24