Lagbanner
England-redaktionen inför finalen: Klassisk engelsk variant av hybris”

England-redaktionen inför finalen: Klassisk engelsk variant av hybris”

Dags för EM-finalen mellan Spanien och England. Vi kollar läget inför matchen hos finallagens redaktioner. Här Englands-redaktionens Per Malmqvist Stolt.

Det satt hårt åt, men till slut lyckades England ta sig till finalen. Vad säger du om semifinalen?
Englands bästa match hittills, särskilt första halvlek. Ollie Watkins avgörande blev också lite av en tillbakahållen explosion av eufori. Allt negativt som sagt om detta landslag under turneringen kastades ut genom fönstret. I EM:s nästa sista matchs allra skälvande slutminuter.

Southgate har fått en hel del kritik både innan och nu under mästerskapet. Vad säger du om kritiken och om hans framtid?
Spelet har inte sett bra ut, så ur det perspektivet har kritiken varit befogad. Däremot är han Englands näst mest framgångsrike förbundskapten genom tiderna med sina två finaler, semifinal och kvartsfinal, vilket på något sätt borde ge honom lite cred - och tid - i en turnering där spelet visserligen inte stämmer, men de tar sig vidare. Så funkar det dock inte i England, men ikväll kan Southgate bli den främste förbundskaptenen genom alla tider. Jag tror också att beslutet om hans framtid kommer att ligga helt i hans egna händer. Orkar han?  

Vad blir viktigt i finalen för att England ska lyckas ta guld?
De måste hålla tätt så länge de kan och framförallt inte ge Spanien ett tidigt ledningsmål. Ju längre matchen lider, desto mer kommer att tala för England.

Hur går snacket i England inför finalen? Tror folk på guld eller lever minnet från förra finalen kvar?
Det känns som om det alltid är en balans mellan total uppgivenhet och ilska samt en klassisk engelsk variant av hybris. Ollie Watkins mål förändrade allt och pendeln svängde hela vägen, så räkna med hybris. Men med det sagt, så är engelsmännen inte blinda. De har sett hur ruggigt bra detta Spanien är, så respekten kommer att finnas där.

Slutligen: hur slutar finalen?
Jag tror på två scenarion. Antingen tar Spanien en ganska bekväm seger med ett par måls skillnad eller så går matchen till förlängning eller straffar, och då kan England knipa den där eftertraktade EM-bucklan och därmed "plocka hem den". Men huvudtipset måste fortfarande vara detta imponerande Spanien.
ReplyForward

SvenskaFans.com2024-07-14 14:00:00
Author

Fler artiklar om EM -24