Lagbanner
Inför Tyskland mot Spanien!

Inför Tyskland mot Spanien!

Så här långt detta EM har Tyskland och Spanien kanske varit de allra bästa lagen. Nu ska de ställas mot varandra, på fredag den 5 juli klockan 18:00 på Mercedes-Benz Arena i Stuttgart, Tyskland, i kvartsfinalen i EM. Detta är en match som många ser framemot, speciellt jag, skriver Armin Firouzbakhsh.

Tysklands landslag har spelat bra hittills, med mycket bra teknisk fotboll. Julian Nagelsmann har fått ihop sitt lag på ett mycket bra sätt denna sommar. Tyskland började med en enastående 5-1 mot Skottland, sedan fortsatte Tyskarna bra med 2-0 mot Ungern. Men efter det kom en kalldusch med 1-1 mot Schweiz. I åttondelsfinalen lyckades Tyskland på ett bra sätt besegra Danmark med 2-0. 
Spaniens landslag har varit helt fantastiska hittills, och spelat brutal men vacker fotboll. Spanien har utan tvekan varit EM:s bästa lag så här långt. Spanska förbundskaptenen, Luis de la Fuente, har skapat ett lag med hög press, mycket bollinnehav och effektivitet. Alla spanska spelare har varit bra på planen under alla deras matcher i sommarens EM. Spanien har under detta EM besegrat Kroatien med 3-0, Italien med 1-0, Albanien med 1-0 och i åttondelsfinalen besegrade spanjorerna Georgien med 4-1.  

Faktum är att Tyskland och Spanien är de två mest framgångsrika landslagen i EM:s historia. Tyskland har vunnit EM tre gånger 1972, 1980 och 1996, samt nått final två gånger också 1992 och 2008. Medan Spanien också vunnit EM tre gånger 1964, 2008 och 2012, samt nått final en annan gång också 1984. 
Spanien och Tyskland har spelat mot varandra 26 gånger. Tyskland har vunnit 9 gånger, 9 matcher har slutat oavgjorda medan Spanien har vunnit 8 gånger. Bland annat, spelade Spanien och Tyskland mot varandra i EM-finalen 2008 i Österrike, då Spanien vann med 1-0 efter ett mål av Fernando Torres. Sist länderna möttes var det i gruppspelet i VM 2022, då matchen slutade 1-1. 

Just nu har båda dessa lag en mycket bra form, därför ser många, speciellt jag, framemot att följa denna kvartfinals match. Tyskland har väl en fördel att de spelar på hemmaplan, men vi ska absolut inte räkna bort Spanien. 
Både Tyskland och Spanien spelar offensiv fotboll, har hög press och vill ha mycket boll. Det är två hungriga lag. Det kommer att bli en show.  
Spaniens mittfältare, Fabian Ruiz, och Tysklands försvarare, Antonio Rüdiger, har båda sagt att de ser framemot att deras länder ska mötas.

Tysklands förbundskapten, Julian Nagelsmann, kommer troligen att ställa upp denna startelva i en 4-2-3-1 formation: 
Manuel Neuer.
Joshua Kimmich - Antonio Rüdiger - Jonathan Tah - Maximilian Mittelstädt.
Toni Kroos - Robert Andrich.
Leroy Sané - Ilkay Gündogan - Jamal Musiala.
Kai Havertz.


Spaniens förbundskapten, Luis de la Fuente, kommer troligen att ställa upp denna startelva i en 4-3-3 formation: 
Unai Simón. 
Dani Carvajal - Robin Le Normand - Aymeric Laporte - Marc Cucurella. 
Pedri - Rodri - Fabian Ruiz. 
Lamine Yamal - Alvaro Morata - Nico Williams.


Jag tror det kommer att bli en helt otrolig match. Om jag måste säga vilka som vinner, säger jag nog Spanien. Kampen mellan mittfälten kommer att bli mycket spännande. Men jag vill också se om Rudiger kan stoppa Williams och Yamal. 
Jag är så spänd!!!
Armin Firouzbakhsh. 

Armin Firouzbakhshfirouzbakhsh.armin@gmail.com2024-07-01 01:31:09
Author

Fler artiklar om EM -24