Lagbanner
Spanien är på riktigt bäst i Europa!
Spanien är utan tvekan det bästa landslaget i Europa.

Spanien är på riktigt bäst i Europa!

Många trodde inte att Spanien skulle lyckas bli europeiska mästare men efter en månad med stark och underhållande fotboll lyckades de spanska spelarna den 14 juli 2024 lyfta pokalen i Berlins Olympiastadion, skriver Armin Firouzbakhsh.

Spanien lyckades vinna EM 2024 med styrka. De hade absolut det svåraste motståndet, men spanjorerna lyckades besegra alla motståndare. Spanien började med att besegra bronsmedaljörerna från VM 2022 Kroatien, efter det tog Spanien ännu en vinst mot regerande EM mästare Italien. 
Spanien lyckades i kvartsfinalen besegra värdlandet och en av favoriterna Tyskland. I semifinalen besegrade Spanien silvermedaljörerna från VM 2022 och en av favoriterna Frankrike
Till sist lyckades Spanien besegra en av favoriterna, England, i finalen. Efter att ha besegrat Kroatien, Italien, Tyskland, Frankrike och England, så kan Spanien stolta säga att de är bäst i Europa. 
Spanien har haft en underhållande still av fotboll. Spanien har dominerat bollinnehavet, och har haft hög press efter bolltapp. Spanien har spelat offensivt och tvingat sina motståndare att falla tillbaka. Neutrala tittare, som jag, har njutit av den fotboll som Spanien har bjudit på.  
Spanien har haft en otrolig mentalitet. För exempel, i kvartsfinalen mot Tyskland så lyckades tyskarna kvittera i slutminuterna, och Spanien hade då tagit ut sina bästa spelare men lyckades trots det stå emot och även vinna matchen.  
En av de bästa sakerna med det spanska landslaget under EM 2024 har varit deras effektivitet. Alla spanska spelare har varit effektiva i spelet, därför har nästan alla tagit ut många spanska spelare i sina "Team of the Tournament". Jag har själv tagit ut sju spanska spelare i min "Team of the Tournament".
Jag är ganska stolt över mig själv också, eftersom att jag själv tippade Spanien som Europamästare 2024. Jag trodde på den spanska förbundskaptenen, Luis de la Fuente, och hans spelare, från allra början. 
Nu tror jag ändå alla håller med om att Spanien helt välförtjänt vann EM 2024. 
Armin Firouzbakhsh.

Armin Firouzbakhshfirouzbakhsh.armin@gmail.com2024-07-15 04:11:00
Author

Fler artiklar om EM -24