BEKRÄFTAT: Viktiga play off-matchen utan publik

BEKRÄFTAT: Viktiga play off-matchen utan publik

Med anledning av den ständigt ökade spridningen av coronaviruset Covid-19 har nu det slovakiska fotbollsförundet beslutat att play off-mötet mellan Slovakien och Irland ska spelas utan publik.

Det smittsamma coronaviruset covid-19 fortsätter att sprida sig världen över. I framförallt Europa har spridningen ökat kraftigt över de senaste veckorna, men i Slovakien har fallen varit förhållandevis få. I skrivande stund är sju personer bekräftade, men den slovakiska regeringen har däremot vidtagit stora åtgärder för att förhindra en eventuell smittspridning. Bland annat har skolor, bibliotek och andra allmänna platser stängt, antingen helt eller med kraftiga begränsningar - och idrottsförbund landet över har valt att ställa in tävlingar och/eller förbjuda publik i två veckor framöver.

På tisdagen kom också ett beslut huruvida Slovakiens viktiga kvalmatch mot Irland i Bratislava ska spelas med publik på läktarna. Så blir inte fallet. Förbundet bekräftade under dagen att den viktiga play off-matchen spelas utan åskådare.

"Efter diskussioner med diverse statliga myndigheter, UEFA samt det irländska fotbollsförbundet rörande spridningen av coronaviruset, har vi i förbundet beslutat att mötet mellan Slovakien och Irland kommer att spelas utan publik", bekräftade förbundets president Ján Kovácik i ett uttalande.

Mötet mellan Slovakien och Irland spelas den 26:e mars. Vinnaren ställs sedan, på bortaplan, mot antingen Bosnien & Hercegovina eller Nordirland den 31:a mars. I Italien, som försatts i karantän, återfinns flera slovakiska landslagsmän som kan komma att få problem med att lämna landet. Just nu berör det bland annat Milan Škriniar, Juraj Kucka, Stanislav Lobotka, Denis Vavro med flera.

Lukas Landllukasclandl@gmail.com@lukaslandl2020-03-10 15:02:00
Author

Fler artiklar om Slovakien

Minuter från superbragd - smärtsamt avslut på EM