Bomben: Hamšík nära Blåvitt

Bomben: Hamšík nära Blåvitt

En rad medier rapporterar på fredagsförmiddagen om vad som skulle bli den allsvenska fotbollens mest spektakulära övergång genom tiderna. Marek Hamšík, som nyligen brutit sitt kontrakt med kinesiska Dalian FC, uppges vara mycket nära en övergång till IFK Göteborg.

Att Marek Hamšíks tid i Kina och Dalian FC är över har varit ett rykte som länge florerat och som nyligen också har kunnat bekräftas. Tidigare under veckan avslöjades det att den slovakiska världsstjärnan velat lämna den kineiska ligan för att förbereda sig inför vad som med stor sannoliket blir hans sista mästerskap någonsin - och det genom att skriva ett korttidskontrakt för en klubb vars liga kommer att rulla fram till fotbollsfesten i sommar. Slovan Bratislava har varit dit hans namn har riktats - och så sent som under gårdagen skrev slovakisk media om att övergången till de slovakiska mesta mästarna var så gott som klar. 

Men så på fredagsförmiddagen kom den stora bomben. Istället för en återkomst till sin moderklubb, där han i A-laget endast hann göra en handfull matcher innan flyttet gick till Italien, avslöjas det nu istället att den forne Napolikaptenen är på väg till Sverige - och IFK Göteborg.

Slovakisk press är dock fortsatt inne på Slovan-spåret - Bratislavaklubben som fått dispans för att värva mittfältsgeneralen trots att transferfönstret i Fortuna Liga har slagit igen. Vilken av parterna som lyckas vinna dragkampen lär bli klart under slutet av veckan - men en övergång till Blåvitt hade sannerligen varit den mest spektakulära av sitt slag i Allsvenskans och dess knappt 100-åriga historia.

Hamšík gjorde över 500 matcher i Napolidressen, noterades för 100 målgivande passningar samt 121 fullträffar och slog därmed Diego Maradonas rekord i antal gjorda mål i den ljusblå dressen. Till den kinesiska ligan gick 33-åringen i 2019 och hann där göra fem mål på 45 matcher.

Lukas Landllukasclandl@gmail.com@lukaslandl2021-03-05 12:35:00
Author

Fler artiklar om Slovakien

Minuter från superbragd - smärtsamt avslut på EM