Brøndby danska cupmästare

Brøndby danska cupmästare

Trots tidigt underläge lyckades Brøndby vända mot Silkeborg och säkra klubbens sjunde cupguld.

Inför matchen var Brøndby stora favoriter att vinna finalen. Och inför de drygt 31 000 åskådarna lyckades laget stå pall för trycket.

Redan under dagen laddade klubbens supportrar upp i centrala Köpenhamn och gatorna var gulfärgade från tidig morgon. När matchen väl startade var det dock rödklädda Silkeborg som började bäst.

Efter 33 minuter lyfte Davit Skhirtladze in 1-0 med ett fint avslut från höger. Det tog dock bara två minuter innan Benjamin Röcker höll sig framme på en hörna och skallade in kvitteringen. Sex minuter senare fick Brøndby en ny hörna. den här gången var det polacken Kalmil Wilzcek som var starkast i luften. 2-1 till Brøndby och ett öronbedövande jubel på Parken.

I den andra halvleken kämpade Silkeborg hårt för en kvittering. Brøndby-lånet Gustaf Nilsson byttes in, men det var aldrig riktigt nära. 

I den andra tilläggsminuten kunde de gul-blå från Vestegnen istället punktera cupfinalen när Lasse Vigen hittade en fristående Kamil Wilzcek i straffområdet. Ett nytt säkert avslut fastställde slutresultatet till 3-1.

Den svenska lagkaptenen Johan Larsson fick sedan lyfta bucklan tillsammans med Simon Tibbling och sina andra lagkamrater.

Joakim Forsellforssell.joakim@gmail.com@JoakimForssell2018-05-10 19:45:25
Author

Fler artiklar om Danmark

Danskt mirakel på svensk mark!