Sjätte omgången färdigspelad. Varken Fenerbahce eller Bursaspor var nöjda med 1 poäng

Bursaspor lyckades inte "skrälla" mot mästarna Fenerbahce i turkiska Süper Lig.
Slutresultat 1-1, där Bursaspor var det bättre laget i 60 minuter.
Här följer en summering av matchen.

1:a halvlek
Helt klart Bursaspors halvlek. Fenerbahces överlägsenhet mot Inter i onsdagens Champion League möte, märktes inte på planen. Fenerbahce kunde inte etablera ett passningsspel, dels berodde detta på att Bursaspor pressade högt upp i banan och var väldigt aggressiva.
Bursaspor rullade runt och det var egentligen ”ombytta roller”, om man nu skall lyssna till experternas tips innan matchen. Men målchanserna för bägge lagen är få. Ett par halvfarliga skott är det enda som är noterbart .
Bra Bursa press, men första halvlek slutar med resultatet 0-0.

2:a halvlek
Startar i anfalls-perspektiv, bättre för bägge lagen. Fenerbahce verkar hungrigare nu. Men Bursaspor försöker hålla kontroll på spelet som dom gjorde i första halvlek.
Målet som Bursa väntar på kommer i 56’e minuten efter att Cihan tar en löpning på högerkanten och passar till Sinan som med ett fint inlägg hittar Hervé Tum. Denne Tum nickar in bollen, hårt uppvaktad av Lugano, bakom en ”chanslös” Volkan i Fenerbahce. Stadion exploderar i glädjefnatt!
1-0 till Bursaspor. Detta var för övrigt Tums första mål i ligan.

Fenerbahce verkar ha vaknat till liv efter målet och börjar etablera press mot Bursaspor målet. Fast Bursaspor kontrar farligt, skapar faktiskt en hel del målchanser som man tycker att de borde ha förvaltat bättre. Mustafa Sarps skott som ser ut att bli mål, touchar Deniz rygg och går ut till hörna. Sinan fälls i en mot en situation med målvakten men domaren vinkar avvärjande.
Bursaspors ledning håller inte länge. Bortalagets mål kommer efter 63 minuters spel, efter ett misslyckat Bursa anfall så får Fenerbahce tag i bollen och med en djupledsboll hittar man Semih, i misstänkt offside läge, som placerar bollen bakom en utrusande Vega. Vega och backlinjen får ta på sig målet.
Efter målet så börjar Fener att ta över mer och mer, närmast mål är Roberto Carlos med en fin frispark som Vega räddar snyggt. Även den nyinsatte Colin Kazim har ett skott som Vega räddar nätt och jämnt..

Chanserna på slutet avlöser varandra och båda lagen verkar gå på vinst.
Denna spännande match slutar till slut med 1-1. Helt rättvist med tanke på att Bursaspor dominerade första halvlek och Fenerbahce så småningom, tog över i andra.

Lagkaptenen Egemen blir tyvärr skadad och blir borta i fem till sex veckor. I samband med denna skada så blir spelet avbruten i ca 6 minuter. Domaren verkar ha svårt för att bestämma sig var Egemens skada skulle undersökas av klubbläkaren. Alla på plan undrade vad domaren sysslade med.
Det delades ut 7 gula kort och hade domaren skött sina uppgifter skulle man kunna halvera denna siffra. Hans sätt och agera på plan var riktigt oproffesionellt och han saknade auktoritet.
Detta besvarar varför vi inte har några framstående domare i Europa cuperna eller i internationella matcher.

Matchens giganter var Herve Tum i Bursaspor, som ständigt löpte och skapade farligheter och Carlos i Fenerbahce, för sin stormatch i andra halvlek.

Fortfarande väntar Bursaspor på första hemmasegern.