Lagbanner
Aybaba tar över Bursaspor

Aybaba tar över Bursaspor

Bursaspor anställer Samet Aybaba som ny tränare. Kontraktet som löper över tre år skrevs på under tisdagen under en presskonfernas på Vakıfköy Orhan Özselek komplexet som är en del av Bursaspor anläggning. ”Vi har samma synsätt ” sa Aybaba om Yazici.


” Igår meddelade vi att Bülent Korkmaz får lämna sin post som tränare för Bursaspor. Jag kan säga så mycket som att vi har haft en sömnlös natt. Sent igår kväll så kom vi överens med vår nye tränare Samet Aybaba för tre år. Som alla vet så är läget i tabellen inte bra. Vi var tvungna till att ta vissa risker och det var bråttom. Beslutet om Korkmaz var hela styrelsens önskan. Hoppas klubben får en ljusare era med vår nya tränare”, sade Bursaspors ordförande Ibrahim Yazici på presskonferensen.

Gnistan saknas

Den ny tillträdde tränaren Samet Aybaba sade,
” Staden Bursa har potentiell. Denna potentiell behöver en liten gnista för att få fart. Jag kom hit för att göra nytta. Vi ska tillsammans göra allt i vår makt för att nå framgångar. På kort sikt skall vi ta oss upp i tabellen och på lång sikt har jag för mål att se till så att ungdomsverksamheten blir en del av klubbens framgångar. Bursaspor ska ta hand om sina talanger på ett helt annat sätt än tidigare. För att staden Bursa fostrar många talanger idag, men dessa lämnar klubben i tidig ålder. Men just nu är vårt främsta mål och vinna våra två kommande hemmamatcher i ligan.”

Samet Aybabas hjälptränare blir Adnan Örnek, Levent Sahin och Yasar Duran.





Lite om Samet Aybaba


Samet Aybaba (född 1955 i Adana) 

Moderklubb Iskenderunspor, blev klar för Besiktas säsongen 77/78 och spelade där i elva år. Var under en längre tid kapten i Istanbullaget, spelade 334 liga matcher och gjorde sju mål. Avslutade sin fotbolls karriär 1988. 

Startade sin karriär som tränare i Ankaragücü. Sen har det blivit många klubbar. 
Ankaragücü, Kayseri Erciyesspor, Adana Demirspor, Vanspor, Gençlerbirliği, Trabzonspor, Ankaraspor, Gaziantepspor och senast Ç.Rizespor 

Senast så var han alltså tränare för Çaykur Rizespor men sa redan upp sig efter första omgången i Süper Lig.

Källor:
bursaspor.org.tr
bursasporum.com
bursaspor.net
teksas.org

Ilker Temocin2007-10-23 17:40:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor