Lagbanner
Krönika: Har &#34Messias&#34 anlänt?
Samet Aybaba, vem är han egentligen?

Krönika: Har "Messias" anlänt?

Efter månader av kaos i Bursaspor så fick tränaren Bülent Korkmaz ta hela smällen. Den unge Korkmaz fick sparken av den nya styrelsen med Yazici i spetsen. Samet Aybaba tog över. Men är Aybaba verkligen det Bursaspor behöver?

Först och främst måste jag poängtera att Bursaspor fansen har reagerat på olika sätt. Det finns dem som tycker att Samet är rätt person för jobbet på grund av hans ”framgångar” i tränar karriären. Vissa menar att han är helt fel med tanke på hans bakgrund. 

Om vi fördjupar oss på Samet Aybabas karriär så ser vi att han är en tränare som visat fingertoppskänsla när det gäller att hitta ”dolda” utländska talanger. När han ansvarade för Trabzonspor så upptäckte han Ibrahim Yattara och i Ankaragücü värvade han Jaba, Tita och Wederson för billig peng.
Utöver detta så har han i sin portfölj, ett liga guld och två ligacups mästerskap. Han har varit en ledare som har stuckit ut i mängden under alla sina år, inte stirrat sig blind på de klassiska 4-4-2 och 3-5-2 systemen, utan spelat efter ”materialet”. Klubbarna som han har jobbat med har normalt varit fysiskt starka och haft en hög konditions nivå.
Detta är vad som talar för Samet Aybaba.

Men det finns en baksida med. Aybaba som i åratal varit en hängiven Besiktas anhängare och spelat nästan hela sin karriär där, skapar en viss allergisk reaktion hos de mest hängivna supportrarna. Hans släktband till Besiktas där hans bror är en  talesman och öppet visat sin ståndpunkt mot Bursaspor blev inte uppskattat. Kontentan har blivit en ”kärleksfull” dialog mellan supportergrupperna, Carsi (Besiktas) och Teksas (Bursaspor).

Enligt min mening borde man innan man beslutade sig för Samet Aybaba, tänkt till två gånger. Bursaspor är redan i en kaotisk situation, både i tabellen och bland sina fans och jag tror inte att klubben klarar av fler motgångar.

Men nu är vi där vi är, Samet Aybaba skall vara vår tränare och oavsett vilket så får vi svälja vår stolthet ibland. För lagets bästa, måste vi alla dra åt ett håll. Jag vet att detta blir svårt, men vi måste.
För Bursaspors skull!

Ilker Temocin2007-10-25 12:15:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor