Lagbanner
Vi minns Abdülkerim Bayraktar

Vi minns Abdülkerim Bayraktar

Ankaragücüs och Bursaspors fans har i dagens supporterkultur, en ganska så sällsynt relation till varandra. Inga kravallstaket eller poliser brukar behövas när dessa lagen möts. 16 år har gått sedan vi förlorade en legend inom Teksas och han lämnade två klubbar som har förbrödrats...

Bursaspor och Ankaragücü har sedan början på 80 talet haft väldigt bra relationer. Men efter en viss tragisk händelse så blev denna relation än mer större.

Anledningen till detta var när en hängiven och mycket omtyckt Bursaspor supporter vid namn Abdülkerim Bayraktar lämnade sin älskade stad för att plugga i vår huvudstad Ankara. Han saknade supporter livet så mycket att han gick och följde Ankaragücüs matcher i sin nya hemstad med en Bursaspor tröja på sig. Detta uppmärksammades förvånansvärt positivt av de fanatiska Ankaragücü supportrarna och han blev väldigt populär bland dem.

Tyvärr så gick han bort i kriget mot PKK och var hans sista önskan sades vara att Bursaspor och Ankaragücü för alltid vara broderklubbar.

Idag kan Ankaragücü supportrar följa med på Bursaspors bortamatcher och stödja oss och likaså när Ankaragücü åker på bortamatcher så finns vi bland deras supportrar.

När Bursaspor på hemmaplan möter någon så slutar vi sjunga i matchens sjätte minut, staden Ankara har 06 som stadskod, räknar ner från 10 och sjunger Ankaragücü sånger på våra läktare. Likaså gör Ankaragücü likadant på sina matcher i 16’e minuten, då vår stadskod är 16, och sjunger pro Bursaspor sånger.

Den 11 augusti 2009 var det exakt 16 år sedan Abdülkerim Bayraktar dog. Hans grav besöktes av tusentals anhängare till dem båda klubbarna. BursasporTV uppmärksammade detta med en sändning.





Ilker Temocin2009-08-15 12:00:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor