Lagbanner
Inför: Bursaspor-Besiktas

Inför: Bursaspor-Besiktas

Ganska många Bursaspor anhängare skulle nog ranka detta möte som den viktigaste för säsongen. Oavsett hur det går i ligan så vill man bara vinna över Istanbul laget. Besiktas’s var den gemensamma nämnaren när man utsåg en syndabock för nedflyttningen från Süper Lig för 4 säsonger sedan.

Kanske är detta säsongens viktigaste match för Bursaspor. Mycket känslor står på spel. Säsongen 2003/2004 var en mindre lyckad säsong för Bursaspor då man efter 40 års spel, åkte ut ur högsta serie systemet i Turkiet. Detta var unikt för ett lag utanför Istanbul, aldrig förr hade något lag från ”Anadolu”, dvs. resten av Turkiet, spelat så länge i högsta divisionen. 

Besiktas skulle i de två sista omgångarna möta Bursaspors två viktigaste nedflyttningskandidater och förlorade båda dessa matcher. I sista matchen, sjöng BJK klacken om hur skönt det skulle vara att se Bursaspor degraderas. Detta sved, men inte lika mycket som när det bevisades att matcherna var uppgjorda. 

Tyvärr så har lagens långa arm i Turkiet fortfarande inte beslutat om efterspelet efter 3 års tid.

Men många av Bursaspor fansen fick en liten upprättelse i fjor. Då man tog emot Besiktas på hemmaplan efter 2 års frånvaro i Div.2. Matchen var magisk, publiken sjöng i 90 minuter och spelarna var som i trans! Bursaspor vann med 3-0 och satte genom vinsten definitivt stop för Besiktas’s chanser till att vinna ligan detta år.

Bursaspor
Säsongen har varit upp och ner för ”Krokodilerna”. Trots bra fotboll så uteblev resultaten, spelarlöner blev inte utbetalade, styrelsen avgick och tränaren, Bülent Korkmaz, sparkades. Samet Aybaba, den forne Besiktas sonen, tog över. Till en början var kritiken massiv mot styrelsen pga. man anställt en f.d. Besiktas ikon. Men kritiken svalnade efter att Aybaba fick igång laget, på 5 matcher så har Aybaba 3 vinster och 2 oavgjorda. 

Skadade spelare som inte kommer att delta i matchen är målvakten Vega, Sinan Kaloglu och Volkan Bekiroglu. Även Hervé Tum och Mustafa Sarp dras med småskador, huruvida dessa spelar eller inte vet man först när den officiella elvan presenteras. Men Bursaspor är i form och kan skaka om Besiktas idag igen.

Besiktas
Forne mästarna från Istanbul kommer till Bursa med ett ganska så decimerad trupp. Spelare som Gökhan Zan, Serdar Kurtulus, Mehmet Yozgatli, İbrahim Kas, Diatta och Ricardinho är borta pga skador. Även Besiktas publiken kommer att utebli då deras fans inte släpps in på matchen pga säkerhetsskäl. (Se artikel om detta). 

Besiktas's säsong har verkligen inte varit som det dem hade hoppats på. I ligan har resultaten var förödande. Pga. ”domarmisstag” har man hotat med att ställa upp ungdomslaget, vilket man inte gjorde och i Champions League slog man nyligen rekord i förlust siffror med hela 8-0 mot engelska storlaget Liverpool. 
Som om detta inte skulle vara nog så misstänker UEFA att denna match skulle vara uppgjord. 

Enligt media så är en vinst mot Bursaspor ett måste om tränaren Ertugrul Saglam skall behålla sitt jobb. Ertugrul som även han är en f.d. stjärna för klubben. 


Lycka till önskar vi våra motståndare i matchen och må bästa lag vinna.


Matchfakta

Matchtyp: Türkcell Süper Lig
Datum: 2007-12-07 (Söndag)
Tid: 19.00 (Svensk tid)
Plats: Bursa Atatürk Stadyumu, Bursa
Domare: Yunus Yildirim, Manisa
TV-kanal: LigTV
Radio: teksas.org & Ligradyo


Ilker Temocin2007-12-07 10:38:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor