Bursaspor 0-Besiktas 1 *Uppdaterat*

Bursaspor förlorade det viktiga mötet mot Besiktas. Publiken bjöds inte på någon skönfotboll och resultatet var inte helt orättvis.

Hemmaförlust mot Besiktas under 15’e omgångens öppningsmatch i Türkcell Süper Lig. Matchens enda mål kom i 83’e genom Besiktas’s Delgado. Matchen bevakades av 3200 poliser och militärer (!).

Bursaspor
Yavuz Eraydin, Ömer Aysan, İsmail, Egemen, Ömer Erdogan, Veli (87’ Mbesuma), Sumulikoski, Volkan, Mustafa, Pancu (69’ Cihan), Tum (65’ Sercan)

Besiktas

Rüştü, İbrahim Toraman, Baki, İbrahim Üzülmez, Ali, Cisse, Serdar, Tello (90’ Mehmet), Delgado (76’ Koray), Bobo, Higuain (62’ Burak)

Mål
83’ Delgado (Besiktas)
Varningar
56’ Yavuz (Bursaspor), 66’ Baki (Besiktas)

Matchens första halvfarliga anfall kommer från Bursaspor. På en frispark som Tum nickar och Rüstü har inga problem med att plocka ner den. Efter detta är det Besiktas för hela slanten, Bursaspor spelar helt under isen och detta utnyttjas av Bjk som gång på gång vänder spelet och skapar farliga chanser. Bästa chansen får Delgado, ett skott som strax går utanför efter en fin prestation av argentinaren. En annan farlighet är när Bobos nick bröstas ner av målvakten Yavuz i Bursaspor. Som för övrigt står för en hyfsad halvlek.

Halvleken slutar med 0-0. Ingetdera av lagen imponerar och Bursaspor spelar en av sina sämre 45 minuter för denna säsong. Tum och Pancu i anfallet visar ingenting och mittfältet är under all kritik. Fel passningarna avlöser varandra med onödiga dribblingsförsök som resulterar i en djup suck från publiken. Jag räknar till 4-5 klacksparkar utan någon som helst tanke från Bursaspelarna. Dock måste mittbacksparet, Egemen och Ömer Erdogan, ha beröm för att dom täpper till bakåt och visar vilja i närkampspelet.

Trots en riktig dålig halvlek av vissa spelare, så gör Bursa inget byte inför avspark. Bursaspor spelar aggressivare denna halvlek. Kan tänka mig att spelarna måste ha fått sig en rejäl utskällning i omklädningsrummet av tränaren Aybaba. Pancu spelar på gränsen om inte över och är inblandad i ett par rejäla tacklingar, inte för att nämna hans redan katastrofala prestationer. Dock så byter Aybaba inte ut honom utan tar ut den halvskadade Tum som inte alls kändes igen idag. In kommer den lovande 17 årige Sercan Yildirim. Dock så kommer bytet av Pancu fem minuter senare då Cihan (f.d. Galatasaray) kommer in på högerkanten.

Efter dessa två byten tar Bursaspor mer och mer över spelet. I den 81’ minuten kommer Bursaspor via Veli på högerkanten. Slår ett inlägg mot tre Bursaspelare som markeras av en ensam Besiktas försvarare vid målgården, men lyckas med den otroliga bedriften att slå passningen till försvararen som i sin tur rensar ut till hörna. Hörnan resulterar senare till en inspark. Insparken slås ut av målvakten hamnar hos högeryttern Serdar i Besiktas. Situationen ser helt ofarligt ut då vår vänsterback, Ismail Güldüren, är strax bakom Serdar. Ismail halkar och biter i gräset, Serdar kan snabbt vända mot mål avancera och slå en delikat passning till Delgado som mycket fint sätter matchens enda mål med ett lågt pressat skott i målvaktens högra hörn.
Det händer inte mycket under resterande tid och Besiktas kniper alla tre poängen.

Även om man inte hade skämts över ett oavgjort resultat så får man gratulera Besiktas till segern och önska dem lycka till i fortsättningen.