4-1 och klasskillnad!

Bursaspor gästade hemmastarka Kayserispor i Turkiska Süperligs 16’e omgång. Kayseri som har imponerat hittills i ligaspelet, gjorde inga experter besvikna och vann komfortabelt med 4-1. Nu har Bursaspor fyra poäng ner till nedflyttningsplats.

Bursaspors uppställning: Yavuz Eraydin, Ömer Erdogan, İsmail Güldüren, Jason Lee, Cihan Haspolatli, Sumulikoski, Volkan Şen, Mustafa, Pancu ve Sercan Yildirim

Avbytare: Yavuz Özkan, Hervé Tum, Bekir Ozan, Eser, Koray, Fatih Serkan, Veli Acar

Notera att anfallaren Mbesuma fick inte ens plats på avbytarbänken och fick följa matchen från läktaren.

Matchen
Idag var det +5 grader och snöfall i Kayseri. Kayserispor började bäst och skapade två riktiga bra lägen direkt. Framförallt var det Kayserispors Cangele som låg bakom dem båda. Den ena var när han spelade fram Mehmet Topuz, som drog till direkt och bollen gick ut till inspark. Den andra var Cangele själva nära att avsluta själv, men Ismail bröt i sista sekund. Kayserispor var riktigt på hugget och den alltid lika farliga mittfältaren Mehmet Topuz slog ett fint lägg till landslagsanfallaren Gökhan Ünal, men denne kunde inte avsluta riktigt som han ville.

Mot alla principer så gör istället Bursaspor 1-0 genom unga Volkan Sen, efter en grov miss i försvaret. Avslutningen är riktigt snyggt. Orättvist mot Kayserispor som har radat upp flertalet lägen!

Efter målet så fortsatte Kayseri att anfalla flitigt, främst genom Cangele, Gökhan och Mehmet Topuz. Inte helt oväntad kom det en kvitterings mål till slut. Ett fint inlägg av Cangele som hittade Mehmet Topuz och ställningen var 1-1. Strax innan målet så hade Bursaspor backen Ömer Erdogan en bra nick som målvakten räddade och på kontringen blev det 1-1.

Efter målet sjönk tempot i matchen. I den 38’e minuten blev Bursaspors Ömer Aysan (back) skadad och fick utgå, in kom Bekir Ozan och i den 40 ‘e minuten gjorde Kayseri 2-1 genom Gökhan Ünal. I den 44 minuten hade Bursa ett bra läge att kvittera genom unge Sercan som sköt hårt men bollen gick ut till inspark. Även Mustafa Sarp hann med ett bra skott men kunde inte träffa målet.

Just när vi trodde att halvleken skulle sluta med ett uddamåls underläge, ökade Kayseri på sin ledning med 3-1 genom Cangele och nu kändes det riktigt kört.

Andra halvlek började som första slutade! Kayseri fortsatte anfalla och Cangele hade ett friläge som målvakten Yavuz gjorde fin räddning på. I 57’e minuten gick Sercan ut in kom Hervé Tum, dock så fortsatte Kayserispor att jaga sitt fjärde mål.
Kayseris anstormning kom av sig mer och mer, men Bursaspor kunde verkligen inte utnyttja detta. Sista 20 min blev allt för tempofattigt och Kayseri bevakade sin ledning rätt så bra.
I sista matchminuten gjorde Gökhan 4-1 och tåget hade definitivt gått för Bursaspor.

Kayserispor har ett bättre lag både på pappret och på planen. Vi räcker helt enkelt inte till!

Plus till firma Cangele, Mehmet Topuz och Gökhan Ünal i Kayserispor, dessa killar är riktigt giftiga i anfallspelet.
Minus till Rumänen Pancu i Bursaspor, som har varit ur form dem senaste veckorna. Han var riktigt dålig mot Besiktas Jimnastik Kulübü i förra veckan med, men fick även starta idag och spelade 90 minuter utan att bytas ut, kändes riktigt underligt.
För övrigt, grattis till Kayserispor som har ett riktigt bra lag i år.