Delad pott i Bursa *Uppdaterat*

Bursaspor och Galatasaray spelade oavgjort i Fortis Türkiye Kupasi. Två gånger tog Galatasaray ledningen, men Bursaspor ville annat. Matchen slutade 2-2 och resultatet får anses vara rättvist.

Lagen:

Bursaspor
Vega, F.Serkan, Ismail, Egemen, Ömer Erdogan, Cihan (46' Bekir), Tum, Volkan, Mustafa, Veli (46' Sumulikoski), Sercan (Pancu)

Galatasaray
Orkun, Bouzid, Servet, Hakan Balta, Ugur, Baris, Hasan (64' Mehmet Güven), Mehmet Topal (79' Emre), Arda, Hakan Sükür, Ümit (85' Serkan Calik)

Matchen:
Bursaspor hamnade i underläge redan i matchens 3' minut då målvakten Vegas utspark "oturligt" hamnade framför Galatasarays Mehemet Topal som kyligt kunde lobba in bollen i Bursa målet. Första halvlek var annars en ganska så tråkig historia. Dåligt spel från bägge lagen, främst Bursa, men ett visst övertag åt GS. Utöver målet, så har GS ett farligt skott mot mål genom Ümit Karan som Vega avvärjde ( revansch?). Bäst i denna halvlek är Mehmet Topal (GS) som dominerar mittfältet och dessutom sätter ett mål.

Inför andra gör tränaren Aybaba två byten. Makedonen Sumulikoski byter av fd. GS spelaren Cihan och Ozan Bekir tar Velis plats på höger kanten. Det visar sig att dessa två spelare borde har startat matchen istället för de två utbytta. Bursaspor tar över helt och hållet!
Ozan får ett skottläge som touchar en Galatasaray back och går strax utanför Orkuns högra stolpe. I en annan har situation har matchen lirare, Herve Tum, en nick som tar i stolpen. Nu tänder matchen på alla cylindrar, första halvlek var som en träningsmatch med oengagerade flicklags spelare som vek sig i varje närkamp och sket i och anfalla. Spelarna i bägge lagen kämpar nu kopiöst om varje boll. Emellertid blir det ganska grinigt och de gula korten haglar över spelarna.

Just som det är i 84' minuten, efter all den Bursa press , får GS ett bra tryck mot Bursa målet. Men i samma sekvens snor Bursa bollen genom Sumulikoski, drar igång en kontring och får fram bollen till unge 18-årige Volkan Sen på vänster kanten, drar sin back och placerar bollen snyggt bakom en helt chanslös Orkun. 1-1!!

Nu verkar GS har vaknat till liv, sätter direkt press mot Bursa målet och när Bekir, "i grevens tid", bryter en passning som är på väg till en GS spelare, hamnar bollen turligt hos målvakten Vega. Han väljer att plocka upp bollen och indirekt frispark blåses strax utanför straffpunkten. Vega blir rasande då han , mycket riktigt anser att det inte var en bakåtpassning utan en rensning. Gult kort till Vega för protesten...
Frisparken skjuts av Mehmet Güven och "naturligtvis" ska den ta på någons benskydd och smita i mål! 1-2 till Galatasaray.

Liksom så många gånger förr känns det som om vi har tappat matchen i sista stund. Men på tilläggstid får Bursaspor en frispark till vänster om Galatasarays straffområde. Rumänen Pancu slår frisparken som perfekt hittar till Herve Tum. NICK, MÅL och 2-2!!!
Tum, som dominerat luftrummet, ser till att vi plockar med oss en pinne i vår första match om 4 i gruppspelet.

Målskyttar:

Mehmet Topal GS, 0-1 (3')
Volkan Sen Bursa, 1-1(84')
Mehmet Güven GS, 1-2 (88')
Herve Tum Bursa, 2-2 (90')

Varningar
68' Ismail, 83' Egemen, 88' Vega (Bursaspor),
80' Ugur, 81' Ümit (Galatasaray)