Lagbanner
Inför Galatasaray SK-Bursaspor: 15 års väntan över?

Inför Galatasaray SK-Bursaspor: 15 års väntan över?

Det är ingen hemlighet, vi är "underdogs" i denna match. Men efter senaste cup matchen mot G.B OFTAS har Bursa fått lite självförtroende. Möjligen kan detta självförtroende ge lite hopp om en eventuell skräll. Det var trots allt 15 år sedan Bursa senast vann på A.S.Y.

Galatasaray
Startade andra halvan på säsongen på ett bra sätt genom att borta besegra Caykur Rizespor med 2-5. I mötet med Bursaspor, inför sin krävande hemmapublik, är målet att fortsätta denna svit just för att hänga på ligaledaren Sivaspor.

I Galatasaray ser det bättre ut för Nonda, Orkun, Carrusca och Aykut som har varit skadade. Tobias Linderoth har just opererat höften och backen Song är i Afrika för att delta i Afrikanska Cupen. Lincoln, Hasan, Ayhan och Okan är skadade och kommer inte att delta för sitt lag mot Bursaspor.

Preliminär uppställning: Orkun, Ugur, Bouzid, Servet, Volkan, Arda, Baris, Mehmet Topal, Hakan Balta, Nonda och Hakan Sükür


Bursaspor
Säsongen har varit allt annat än tillfredställande för Bursaspor. Efter halva säsongen såg det verkligen mörkt ut i tabellen för vår del. Skador, flopp värvningar, ny tränare och ny styrelse under pågående säsong har satt sina spår i klubben. Med lite väl mycket övermod, så måste vi säga att Bursaspor kommer att spela för att ta alla tre poängen idag. Varje poäng är dödsviktiga inför fortsättningen.

Cihan och Sinan Kaloglu är skadade. Mbesuma kommer inte heller att delta då han skadat sig under träning med Zambia i Afrikanska Cupen. Kaptenen Egemens deltagande är osäkert då han varit skadad och väntas ge besked inför dagen.

Intressant och se hur dem både nyförvärven Ümit Aydin och Ysrael Zuniga, tillsammans med några av våra unga framtidslöften, kommer att sköta sig under matchen mot motståndare av Galatasarays kaliber.

Preliminär laguppställning: Vega, Ömer Aysan, Ömer Erdogan, Jason Lee (Egemen), Ismail, Volkan Sen, Mustafa Sarp, Ümit Aydin, Veli, Zuniga och Tum


Lite statistik:
…Bursaspor och Galatasaray har mötts 78 gånger.
…41 gånger har Galatasaray vunnit.
…Bursaspor har vunnit 16 gånger.
…20 matcher har slutad oavgjort.
…Bursaspor har gjort 62 och släppt in 134 mål.
…Största segern har vi på hemmaplan säsongen 01-02 med 5-0.
…Största förlusten kom säsongen 99-00 på bortaplan med 6-0.
…Bursa har inte vunnit på Ali Sami Yen sedan 91-92 säsongen och då med 2-1. 

Se matchen live:
Matchen sänds på LigTV från kl 18.00 (svensk tid).
Domare: Bülent Yildirim

Ilker Temocin2008-01-20 01:09:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor