Lagbanner
Inför: Bursaspor-Genclerbirligi

Inför: Bursaspor-Genclerbirligi

Kommer Bülent Korkmaz och Co. ställa till det för Aybaba och Bursaspor? 1 poäng skiljer dessa lag åt i bottenträsket och ingen kommer att nöja sig med mindre än 3 pinnar idag.

Bursaspor har inlett den andra halvan av säsongen på ett mycket dåligt sätt. Liksom dagens motståndare från huvudstaden Ankara, är man i nedre skiktet av tabellen och bägge lagen kommer att gå på knock. Ett oavgjort resultat gynnar ingen idag, då två andra botten konkurrenter, Ankaraspor och Vestel Manisaspor, vunnit sina respektive matcher igår.

Efter att fått respass i Turkiska Cupen så är allt fokus på ligan för Bursaspor nu. Nedflyttningsplatsen känns inte allt för avlägsen och det är dags att vakna till. Dock så måste jag säga att vi är ett lag som släpper in få mål, men desto sämre på att sätta dit dem. 21 insläppta, det är en mindre än tabelltvåan Fenerbahce, men vi är nästsämst på att göra mål. Bara 17 mål på hittills 19 spelade omgångar, visar klart och tydligt var vi läcker vatten. Detta har i sin tur resulterat i att vi tappat många viktiga poäng.

Men glädjande nog har vår skadade Sinan Kaloglu börjat träna med laget efter en lång rehabilitering och det sägs att han är på god väg att göra comeback till mars månad. Sinan Kaloglu, Volkan Bekiroglu och Mbesuma är skadade och deltar inte i matchen. Huruvida Egemen, Mustafa Sarp och Jason Lee spelar är oklart och kommer att få klarhet strax innan avspark.

Genclerbirligi
Genclerbirligi tränas av den forne Galatasaray backen, Bülent Korkmaz, som sparkades från Bursaspor i höstas. Korkmaz är säkerligen sugen på revansch för att visa styrelsen hur fel dem hade när han fick foten. Dock, så är han fortfarande ganska populär bland Bursafansen. Korkmaz har ett bra lag som stundtals spelar en riktigt sevärd fotboll. Trots detta så ligger Genclerbirligi strax under Bursaspor i tabellen. Spelare att se upp med är brasilianaren Kahe som ständigt skapar ytor i anfallet samt Mehmet Cakir på mittfältet. Ett nyförvärv vid namn Adamu Mohammed från Ghana (U-21 landslagsman), ser ut att vara en intressant spelare.


Matchen spelas 18:00 svensk tid och döms av domaren Hüseyin Göcek.


 

Ilker Temocin2008-01-28 12:40:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor