Sinan visar vägen mot Fenerbahce
Sinan Kaloglu, matchvinnare mot Fenerbahce...

Senast Fenerbahce förlorade på hemmaplan i Kadiköy var år 2006 mot just Bursaspor. Gissa vem som bröt denna svit på 37 matcher utan förlust?

Bursaspor har verkligen inte imponerat på någon på ett bra tag. Fenerbahce, å andra sidan, har spelat som i trans den senaste tiden. Även om man ställde upp med flertalet reserver och bänknötare så kunde det ju bara sluta med en hemmavinst. Faktum är att dessa reserver lätt skulle kunna platsa i dem flesta lag startelvor i TSL

Allt kan hända i fotboll, det sa vi i införrapporten och Sinan trivs verkligen mot Fenerbahce. Sinans två mål mot Fener var avgörande då man bortavann med 2-0. Fenerbahces senaste hemmaförlust kom just mot Bursaspor för 37 matcher sedan, även då var det Sinan som satte krokbenet. Bursaspor vann den matchen med 0-1. Samma Sinan (då i Manisapor) sänkte Fenerbahce för fyra år sedan när Manisaspor slog Fener med 5-3. Då gjorde Sinan tre mål.

Fenerbahces tränare, Zico, valde att vila några av sina stjärnor som spelade mot Sevilla i onsdagens Champions League möte. Även kommande cupmatchen mot ärkerivalen Galatasaray verkade oroa brassen. Han valde därför att ställa upp med dem spelare som har fått nöta bänk den senaste tiden. Ibland är det faktiskt svårare att möta spelare som får chansen i A-laget av en speciell anledning. Dem brukar nämligen vara mer motiverade och vill säkert imponera på tränaren och med facit i hand så är det inga dåliga spelare precis.

Men ju längre matchen gick så steg oron i Fenerbahce lägret, Zico valde att byta in samtliga offensiva äss i ärmen, Alex, Ugur och Deivid. Detta hjälpte föga och Bursaspor kunde inkassera tre viktiga poäng i kampen med övriga lag om jumbo platserna. Totalt sätt en kämpainsats av Bursaspor, mot ett lojt Fenerbahce.

Matchen

Stadion
: Fenerbahce Şükrü Saracoglu

Domare: Bünyamin Gezer, Erdinç Sezertam, Nihat Mizrak

Fenerbahce: Volkan Demirel, Önder, Can, Yasin, Vederson, Kazim (70’ Deivid), Aurelio, Kemal (56’ Alex), Ali, Ilhan (56’ Ugur Boral), Semih

Bursaspor: Vega, Fatih Serkan (26’ Sinan), Ömer Erdogan, Egemen, Ismail, Ömer Aysan, Cihan, Bekir Ozan, Romaschenko (40 Volkan), Mustafa Sarp, Tum (90’ Zuniga)

Målskyttar: 28’ (Straff) och 85’ Sinan Kaloglu (Bursaspor)

Varningar: 8’ Yasin, 34’ Semih, 37’ Ali, 75’ Aurelio (Fenerbahce),
24’ Egemen, 46’ Mustafa, 51’ Ömer Aysan (Bursaspor)

Viktiga händelser
Fenerbahce började bäst, Ilhan Parlak brände två fina lägen för hemmalaget och i ett av lägena var det Vegas förtjänst att det inte blev mål.

Bursaspor hade gyllene läge att ta ledningen i den 22’ min. Efter ett misslyckat pass av försvaret då Fenerbahce försökta etablera press mot Bursa målet. Cihan snor bollen och från mittplan kommer man i ett 2 mot 1 läge. Yttern, Serkan Kurtulus hjälper till men löper helt fel. Istället skjuter Cihan utanför då backlinjen nätt och jämnt hinner hem till målvaktens undsättning.

Redan i den 26’e minuten gör Aybaba ett taktiskt byte, han ser att det finns ytor i Fenerbahces försvar. Han tar ut Serkan Kurtulus och in kommer ytterliggare en anfallare, Sinan, vilket skulle visa sig vara lyckat byte.

28’ minuten, Sinan fick bollen utanför straffområdet, han drog en pelare tog sig in i straffområdet, backen Yasin sträckte ut benet och fällde Sinan. Domaren pekade på straffpunkten. Sinan tog själv hand om straffen och satte den säkert. 0-1 till Bursaspor.

33’ minuten, Sinan slog ett fint inlägg till Hervé Tum, som sköt på målvakten Volkan. Tum fick tillbaka returen, hade helt öppet mål, fast med dålig vinkel, och satte bollen i burgaveln! Bursaspor var mycket nära 0-2!

39’ minten, Bursaspor gör sitt andra byte. Romaschenko gick ut, kände av en skada, in kom Volkan Sen på vänster kanten.

Första halvlek slutar 0-1 till Bursaspor.

Fenerbahces väntade anstormning i andra halvlek blir inte riktigt som förväntat. Närmast är Ilhan Parlak med en lös nick som går utanför. Zico väljer att byta ut Ilhan och Kemal Aslan, in kommer Alex de Souza och Ugur Boral. Två väldigt offensiva byten i den 56’e minuten.

I den 63’e minuten får FB ett fint frisparksläge utanför Bursas straffområde. Alex tar ansatts, skjuter mot krysset, men bollen träffar ribban och går utanför.

Fenerbahce har press men skapar få målchanser, Bursaspor backlinje spelar stabilt. Då och då, får man kontringslägen som irriterar Fener försvaret. Främst genom Tum, som kanske inte förlorar en nickduell eller närkamp idag.

Minut 70, Zico gör sitt sista byte genom att ta in Deivid istället för Collin Kazim Richards.

I den 85’e minuten punkteras matchen definitivt. Genom ännu en kontring, Sinan driver med boll från vänsterkanten, gör sin back, fintar nästa med och placerar bollen bakom Volkan i mål. 0-2 till Bursaspor.

Matchen slutar med en rättvis seger för Bursaspor.

Bara lyfta på hatten för en riktigt stark insats av laget, speciellt backlinjen. Tum och Sinan jobbar kopiöst. Kan även berömma Aybaba för sitt taktiska, våghalsiga offensiva byte när han tog in tvåmålskytten Sinan så tidigt i matchen.