Lagbanner
Inför: Bursaspor-Sivasspor

Inför: Bursaspor-Sivasspor

Moralen är på topp bland spelarna, supportrarna, styrelsen och kort sagt hela staden efter förra omgångens viktiga bortavinst mot Fenerbahce. Bursaspor visade disciplin och styrka den gången, men det var trots allt bara 3 poäng man fick och inte mer. Nu gäller det att vinna mot Sivasspor och fortsätta klättringen i ligan. Matchen direktsänds i LigTV.

Ny match och nya tag
Det gäller alltså att verkligen koncentrera och fokusera på Sivasspor matchen nu. Ha fötterna på jorden, så man inte åker på en baksmälla. Nu måste Bursaspor fortsätta i samma tempo så man kan ta sig upp till säkrare mark från ett nedflyttnings hot och framförallt, vi måste börja vinna på hemmaplan! Om vinsten i Kadiköy mot Fenerbahce ska ha någon betydelse så är en seger nödvändigt ont mot Sivasspor i Bursa Atatürk stadion.

Ungdomarna måste skärpa sig!
Aybaba hade en presskonferens i torsdags, han berättade där att han ville använda sig av nyförvärven, som köptes in i januari, först när dem var fullt redo och kommit in i samma nivå som sina övriga lagkamrater.

”Dem spelare som presterar bäst på träningarna får spela. För mig veterligen, spelar det ingen roll varifrån spelaren kommer, vilken karriär han har haft eller hur mycket pengar han tjänar. Det vitala är hur han sköter och gör sitt jobb. Vi har väldigt duktiga ungdomar, men dessa måste prestera ännu bättre, vara jämnare, ha bättre självkritik samt inte bli bortskämda. Jag ska ha möte och påpeka detta för dem. Dem flesta av dessa unga killar har svårt att bibehålla sin form och fokus inför matcherna. Allt vad dem behöver, har dem tillgång till, både ekonomiskt och sportligt. Vi försöker stödja dem alla, men fortsäter dem så här kommer dem aldrig att kunna utvecklas till fullblodiga proffs”.

Två avstängda i Bursaspor
Inför Sivasspor matchen är Egemen Korkmaz och Mustafa Sarp avstängda. Romaschenko, Zuniga, Serkan Kurtulus dras med skador och deras medverkan blir oklart fram till matchstart. Även Mbesuma missar matchen av olika anledningar, har vi haft någon nytta av han egentligen?
Troligtvis gör Gutierrez "Guti",  en efterlängtad debut.

Läget i Sivaspor
Sivasspor har skadeproblem och saknar Pini Felix Balili, Sedat Bayrak, Yasir Elmaci, Karim Saidi, Hayrettin Yerlikaya, Ugur Yildirim och Michael Petkovic. I deras senaste match blev det 0-0 hemma mot C.Rizespor. Sivasspor har hållit nollan i 274 minuter. Senaste matchen mot Bursaspor slutade med en 3-2 för Sivasspor, det efter att Bursa haft ledningen med 2-0 i paus.

Domaren i fokus
Matchen döms av Selcuk Dereli, som är självutnämnd till ligans bästa domare (snacka om självkritik). Hans senaste prestation kan läsas här.
Vi hoppas på en schysst och välspelad match som slutar med en klar vinst för Bursaspor.

LigTv sänder
Matchen direktsänds på turkiska LigTv den 2/3, klockan 14:00 (svensk tid).

Tips: 3-1 till Bursaspor

Rahmi Ertaban2008-03-01 14:15:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor