Efter förra veckans starka insats så blev det en mycket svagare insats på hemmaplan. Som en viss hockeytränare skulle sagt för många år sedan, "Sivasspor spelar äckligt disciplinerat"!

När ska vi börja vinna på hemmaplan?
När ska vi börja vinna två matcher i rad?

Man börjar ju undra. Oron blir bara värre och värre...

Speciellt nu, när det börjar tätna riktigt mycket i bottenstriden. Hela 12 lag hotas av nedflyttning i TSL! Varje fjutten poäng kommer ha betydelse i fortsättningen.

Det var väldigt viktiga poäng på spel för både lagen igår då Bursaspor tog emot Sivasspor på hemmaplan. Bursaspor tillsammans med ett 10-tal lag är i direkt fara att degraderas när 10 omgångar återstår av ligaspelet. Sivasspor å andra sidan kan stå för århundradets skräll om dem efter sista omgången står som mästare i TSL. Efter Fenerbahce segern så trodde vi att Bursaspor ”hittat sin rätta”, och kunde nästan sticka ut hakan och tro på en seger mot Sivas.

*****************************************************

Bursaspor: Vega, Ömer Aysan, Ismail, Ömer Erdogan, Veli, Bekir Ozan, Cihan, Romaschenko (64’ Yenal), Gutierrez (46’ Volkan Sen, byttes ut igen i 82’ mot Eser ), Sinan, Tum

Sivasspor: Akin, Abdurrahman, Hayrettin, Murat, Diallo, Sylia, Musa (67’ Devran), Sezer (59’ Ivan), Ilhan (80’ Saidi), Muhammed Ali, Mehmet

Mål: 90’ Abdurrahman (Sivasspor)

Gula Kort: 46’ Romaschenko, 89’ Bekir Ozan (Bursaspor),
53’ Mohamed Ali, 73’ Diallo, 90’ Akin (Sivasspor)

Matchen
Det var fullsatt på Atatürk Stadion i Bursa. Innan matchen blåstes igång av domaren Selcuk Dereli höll man en tyst minut för dem soldater som stupat i strider mot terrorgruppen PKK. Även fansen, i de båda lägren, skanderade vad dem tyckte om PKK.

Bursaspor började bäst och skapade flest målchanser dem första 30 minuterna. Sivasspor utjämnade både spelmässigt och chans mässigt ju längre matchen gick.

9’ minuten, Gutierrez slog ett inlägg, Sinan och målvakten gick upp och Sinan vann duellen. Nicken var perfekt tajmad, men bollen gick ut strax ovanför ribban.

12’ minuten, Bursa fortsätter pressa. Gutierrez sköt ett ganska så bra skott från 30 meter, målvakten räddade.

15’ minuten och matchens hittills bästa chans. Högerbacken Ömer Aysan slog ett fint inlägg, en helt fri Tum nickade dessvärre rakt på Sivas målvakten.

22’ minuten, Gutierrez skickar bollen mot straffområdet, bollen når Cihan Haspolatli som slog till, men målvakten räddade igen. Bursaspor radar upp lägen men lyckas inte få hål på Sivasspor.

24‘ minuten, än en gång är det Gutierrez som vände på spelet, hittade Romaschenko med en kross, vitryssen drog till direkt men fick en dålig träff.

28’ minuten, Sivasspors första chans, frispark som Muhammed Ali sköt men Vega i mål läste bra och räddade.

Efter den 30’ minuten mattades matchen av och det var ställningskrig, främst på mittfältet. Sivasspor duktiga anfallare Mehmet Yilmaz fick inget uträttat då han punktmarkerades av Bursaspors Ismail Güldüren på ett mycket bra sätt.

Första farliga chansen i andra halvlek, 56 ‘minuten, Tum slog ett inlägg, Sinan sköt utanför.

58’ minten, Muhammed Ali i Sivasspor, skjuter ett hårt skott men Vega avvärjer.

74’ minuten, Bursaspor får en frispark. Ömer Aysan slår en chipp och mittbacken Ömer Erdogan nickar utanför i en svår position där han blir rätt störd av sin markerande motspelare.

86’ minuten, Bursaspor pressar för att ta hem segern. Cihans inlägg hittar Tum men Akin i bortamålet står rätt placerad igen. Matchen ser ut att sluta oavgjort. Visst missar Bursaspor mycket i främst första halvlek och Sivasspor höjer tempot i andra, men över hela matchen sätt så är ett oavgjort resultat det mest rättvisa känns det som, men…

90’ minuten, Muhammed Ali driver upp bollen väggar med Mehmet Yilmaz, som haft en verklig tuff match mot Ismail G. Ismail gör ett misstag på hela matchen, han missar markeringen på Yilmaz som skarvar bollen till Abdurrahman Dereli på Sivasspors högerkant. Denne Dereli kan placera bollen fint förbi Vega, och 0-1 är ett faktum. Även Bursaspors vänsterback, Veli, kan ta på sig markerings miss på Abdurrahman, som gör matchens och Sivasspor enda mål för dagen.

Summering
Att det ska skilja så mycket på spelet från en vecka till nästa.

Så typisk Bursaspor...

Med handen på hjärtat, inget utav lagen gjorde sig förtjänta av en vinst. Men Sivasspor visade varför man är ett topplag i år. Sivas sätter sina chanser när de får dem! Hade Bursaspor varit hälften så effektiva som Sivasspor i avsluten, så hade vi varit en av kandidaterna till mästartiteln.

Men vi (redaktionen) missunnar inte dem och gratulerar Sivas för denna "äckliga disciplin" de håller från match efter match. Samtidigt lyckönskar vi dem i den fortsatta kampen om ligasegern…

Vi däremot, får blicka framåt till nästa match….som vanligt.