Lagbanner
Inför: G.Antep - Bursaspor

Inför: G.Antep - Bursaspor

Efter förra veckans viktiga tre poäng mot Caykur Rizespor, väntar nu två tuffa bortamatcher mot Gaziantepspor och Ankaragücü. Dagens match i Gaziantep blir en svår nöt och knäcka och en annan svår nöt har varit Bursaspors förmåga att bidra med spelare till turkiska A-landslaget, överraskande har mittfältaren Mustafa Sarp fått chansen att åka med Fatih Terims trupp till Vitryssland.

Så som Bursaspor, har G.Antepspor haft en tuff säsong och krigar för att undvika nedflyttningsplats. Gaziantep har varit ett stabilt TSL lag i många år och kunnat stoltsera med en och en annan Istanbulskalp. Men det har onekligen sett illa ut i år då man inte kunnat hålla en stabil nivå på spelet, vilket speglar deras läge i tabellen, 13’e plats och fyra poäng ner till nedflyttning.

G.Antep ser matchen mot Bursaspor som en vändpunkt och lita på att dem satsar allt för att ta full pott…

Bursaspor reste till Gaziantep redan i torsdags. Sju spelare saknas inför denna viktiga match, backen Ömer Erdogan och målvakten Vega är avstängda på grund av gula kort. Fem spelare däribland Sinan K, Sercan, Volkan Bekiroglu, Mbesuma och Yenal är skadade och kommer inte att vara tillgängliga mot Gaziantepspor.

Anfallaren Eser Yagmur har imponerat på träningarna i veckan och visat att han är värdig en plats i startelvan. Hervé Tum har haft familjära problem och besökt hemlandet i veckan som gått men har dock anslutit till truppen i Gaziantep. Varning för en obalanserad Tum.

Dagens match mot Antep blir en bra värdemätare för Bursaspor. Antingen skall man upp på säkrare mark eller så blir det att man ansluter till skara av lag som slåss om sista platserna i Süper Lig. Man ska alltid gå ut för att vinna, men slutar det oavgjort, blir jag absolut inte besviken.

Bortamatchen i den 27:e omgången, startar klockan 18:00 och döms av Zafer Önder Ipek.  Matchen kan följas på www.ligradyo.net

Och nu till lite gladare nyheter...
Efter många år, har en spelare från Bursaspor kallats till Turkiets A-landslag. Mustafa Sarp fick beskedet av tränaren Aybaba efter träningen i fredags och ska vara med i truppen mot Vitryssland på onsdag där även Bursaspors Romaschenko finns uttagen för sitt Vitryssland. Sarp har varit bland dem som har överträffat sig själv i Bursaspor denna säsong och jobbat som en igel på mittfältet.

Grattis till Mustafa Sarp!

Rahmi Ertaban2008-03-22 12:06:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor