Förlust mot Gaziantep *Uppdaterat*

Gaziantepspor hemmaslog Bursaspor i den 27. omgången av TSL. Dem tre poängen var guld värda och matchens enda mål gjordes av Anteps Bülent Bölükbasi i första halvlek.

Gaziantepspor befann sig på väldigt farlig mark inför dagens match mot Bursaspor. Antep som var det bättre laget i första halvlek tog ledningen genom en frispark i den 40’e minuten. Frisparken som Bülent Bölükbasi slog kunde efter om och men hitta sig bakom målvakten Yavuz Eraydin i Bursa målet. Sen var det bara att försvara ledningen och Gaziantep kunde med dagens 1-0 vinst ta ett lugnande "pusst" då dem utökade sin poängskörd till 31, lika mycket som motståndaren Bursaspor.

****************************************

Bursaspor: Yavuz Eraydin, Ömer, Ismail Güldüren, Veli, Egemen, Bekir (78’ Ismail Özgür), Cihan, Romaschenko (38’ Volkan Sen), Ronald Gutierrez (46’ Eser Yagmur), Mustafa Sarp, Tum

Avbytare: Ceyhun Demircan, Volkan Sen (in 38’), Fatih Serkan Kurtulus, Jason Lee, Ümit Aydin, Eser Yagmur (in 46’), Ismail Özgür (in 78’), Göktas.

Gaziantepspor: Murat Sahin, Murat Ceylan (65’ Bekir), Zurita, Deumi, Bülent Bölükbasi (68’ Erdal Kilicarslan), Ekrem, Beto, Mehmet Polat, Özgür Volkan, Ilhan, Ergün Penbe (37’ Ivan)

Mål: 40’ Bülent Bölükbasi
Gula kort
8’ Ismail Güldüren, 41’ Cihan, 57’ Egemen (Bursaspor)
13’ Murat Ceylan, 35’ Ekrem, 56’ Bülent Bölükbasi, 79’ Erdal Kilicarslan, 90’ Murat Sahin (Gaziantepspor)

Matchen
Hundratalet Bursaspor supportrar hade tagit sig till borta matchen på Kamil Ocak stadion och stämningen var god mellan supportergrupperna, både utanför och inne på arenan. Trots matchens betydelse, så visade inte hemmapubliken speciellt högt intresse för den då bara 5000 åskådare hade tagit sig till Kamil Ocak.

Ingen överraskades av att Aybaba startade med en anfallare och som vanligt, när Bursa spelar med en anfallare, var det motståndarlaget som höll i taktpinnen. Direkt efter avspark satte G.Antepspor full fart framåt, Bursaspor försvarade med nästan hela laget. Motvapnet var snabba spelvändningar och kontringar vilket skulle visa sig vara ineffektivt idag.

Förstahalvlek
7’
min, en frisparks som Antep fick utanför Bursaspors straffområde slås av Bülent Bölükbasi, anfallaren Beto nickar strax utanför.
9’ min, Ismail G i Bursaspor får gult kort efter ha gått hårt åt sin motståndare.
12’ min, så slog Ekrem ett fint inlägg som hittade Beto, som drog till direkt men bollen tog på försvaret och gick ut till hörna.
18 ’min, först nu hade Bursaspor ett läge, men Hervé Tum vinkades av för offside.
Första 30 minuter går helt o hållet till hemmalaget. Vilket inte var så konstigt då Bursaspor startade med en ensam anfallare med Tum, som så fort han fick bollen, blev omringad av tre försvarare. Så här långt i matchen så präglades den av många felpass, från bägge lagen. Efter den 30’e minuten så kom Gaziantepspor anstormningen av och tempot sjönk något i matchen.
37’ min, Beto fälls i straffområdet av den nyblivne landslagspelaren Mustafa Sarp, men domaren väljer att låta spelet gå vidare. Antepspelarna och publiken blir väldigt irriterade.
38’ min, Samet Aybaba gör första bytet då Romaschenko byttes ut, in kom Volkan Sen. Det var en märkbar missnöjd Romaschenko som gick av planen.
40’ min, Gaziantepspor fick en frispark som Bülent Bölükbasi slog, bollen verkade toucha någon då Yavuz Eraydin helt paralyserat följde bollen in i målet, 1-0 till Antep.
41’
min, Cihan i Bursaspor blir varnad.
Första halvlek slutade med 1-0 för hemmalaget. Gaziantep är hungrigare och leder rättvist.

I pausen gjorde Bursaspors Samet Aybaba lagets andra byte och Gutierrez fick gå ut, in kom anfallaren Eser.
49’ min, Özgür drog på ett hårt skott som Yavuz i bursamålet räddade.
55’ min, Eser avancerade med boll, fintade av sin försvarare och sköt högt över.

Det hände inte speciellt mycket under den andra halvlek då hemmalaget försvarade sin ledning väl och försökte mest med att kontra. Bursaspor fortsatte med långa bollar på Tum men så fort man rullade lite boll, blev det lite halvchanser. Ser inte Aybaba ett samband med detta?

78’ min, Bekir Ozan, kanske dagens sämsta i Bursaspor, slår ännu ett riktigt dålig pass och Aybaba blir fly rasande och byter ut mittfältaren. In kom den unge Ismail Özgür
80’ min, En lustig grej inträffar, halva belysningen på arenan slocknar. Matchen är så pass tråkig så man försöker kamouflera bort vissa delar av den via belysningen. Dock så kommer ljuset tillbaka efter ca 5 minuter.
Matchen slutar med en 1-0 vinst för Gaziantep.

Sammanfattningsvis
Spelar man med en anfallare och bara slår långbollar till en ensam anfallare, matchen igenom, så blir det inga poäng. Jag förstår mig inte på Aybaba. Varför denna försiktighet, med ständiga långbollar på en ensam anfallare under just första halvlek? Varför inrikta laget på försvarsspel mot en av ligans sämst försvarande lag, Gaziantep?

Inför andra halvlek så byttes Eser in, men praktiskt var det samma taktiska spel med en herrans massa långbollar. Dock så ser man att så fort det spelas längs marken, så kan Bursaspor komma till lite avslut. Hemmalaget skapade mycket första 20 minuter och deras mål kom lite olägligt för oss, precis innan halvtidsvilan och skulle första halvlek ha slutat mållöst så hade nog matchen fått en annan vändning.

Sett till chanserna så förtjänade Gaziantepspor segern då Bursaspor skapade noll under hela matchen. Men detta var en riktigt dålig match! Fantasilöst och dåligt passningsspel från bägge lagen, sänkte kvalitén rejält.
Tur att vi vann i förra veckan, annars hade det sett ut riktigt dålig ut i tabellen idag.

Ny svår bortamatch nästa vecka mot Ankaragücü och innan Gaziantep matchen hade Bursaspor lovat minst 4 poäng på dessa två svåra bortamatcher Jag nöjer mig med 1 poäng, för kapaciteten är tyvärr inte högre hos laget...