Lagbanner
Bursaspor gästar Ankaragücü
Oavsett resultatet, så kommer vänskapen kommer att segra!

Bursaspor gästar Ankaragücü

Bursaspor skall återigen besöka huvudstaden och denna gång är det broderklubben Ankaragücü som står för motståndet. Denna match blir ett annorlunda möte mellan två lag i TSL.

Dessa två klubbar har nämligen en ganska så sällsynt relation till varandra. Inga kravallstaket eller poliser brukar behövas när dessa lagen möts. Detta är en väldigt annorlunda syn i dagens proffsfotboll...

Bursa och Ankara har sedan början på 80 talet haft väldigt bra relationer, men efter en viss tragisk händelse så blev det helt officiellt efter 1993.

Anledningen till detta var när en hängiven och mycket omtyckt Bursaspor supporter vid namn Abdülkerim Bayraktar lämnade sin älskade stad för att plugga i vår huvudstad Ankara. Han saknade supporter livet så mycket att han gick och följde Ankaragücüs matcher i sin nya hemstad med en Bursaspor tröja på sig. Detta uppmärksammades förvånansvärt positivt av de fanatiska Ankaragücü supportrarna och han blev väldigt populär bland dem.

Tyvärr så gick han bort i kriget mot terrorismen och hans sista önskan sades vara att hans två favoritklubbar skulle förstå den kärlek han just då kände för dem. Detta berörde både lägren så pass att man beslöt att alltid stötta varandra, i vått och torrt…

Idag kan Ankaragücü supportrarna följa med på Bursaspors bortamatcher och stödja oss och likaså när Ankaragücü åker på bortamatcher, då finns vi bland deras supporter klack.

När Bursaspor spelar på sin hemmaplan, så slutar vi att sjunga Bursasånger i matchens sjätte (6) minut och övergår till hyllningsånger till Ankaragücü. Staden Ankara har nämligen just ”06” som stads kod. Likaså gör Ankaragücü på sina matcher i den 16’e minuten, då vår stads kod är ”16”, och sjunger för Bursaspor.

Matchen
Bursaspors form har verkligen pendlat mellan himmel och jord denna säsong. Stabilitet i spelet saknas, skador och avstängningar har även dem satt sina spår. Laget har inte på något sätt räddat sitt skinn i nedflyttningstriden när 7 omgångar återstår. Svåra matcher väntar och ett par vinster till är nödvändiga för att säkra platsen i ligan. Om det blir ett mot Ankaragücü återstår och se.

Inför matchen så står även anfallaren Mbesuma till förfogande för tränaren Aybaba. Dock så har han varit långtidsskadad och formen är ett frågetecken. Målvakten Vega hinner inte ansluta till truppen efter sin landslags uttagning med Venezuela och reserven Yavuz Eraydin får vakta buren. Sinan Kaloglu är skadad och står över, annars ser det ljust ut i skadefronten då fler och fler spelare återhämtar sig.

Ankaragücü har en intressant trupp med många spelskickliga spelare, men liksom Bursaspor har dem svårt att hålla en stabil formkurva. I tabellen ligger dem på något säkrare mark på nionde plats.

Matchen startar söndagen den 30/3, klockan 14.00, och kan följas på www.ligradyo.net

Mitt tips blir oavgjort: 2-2...

Ilker Temocin2008-03-29 23:54:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor